Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
4 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Romana Pauluse na dušeného králíka s křupavými mandlemi.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 994 kJ / 716 kcal
Bílkoviny
54,00 g
Tuky
35,30 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
38,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Králičí stehna omyjeme, očistíme a vykostíme. Kosti dáme do hrnce se studenou vodou, 1 oloupanou cibulí a divokým kořením (kuličkami nového koření, černého pepře a bobkovými listy). Asi 50 g mrkve, 50 g celeru a 30 g petržele omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Přidáme do hrnce a vaříme 2–3 hodiny. Poté scedíme.
02.Maso rozkrájíme na větší kousky a dáme do misky. Osolíme ho, opepříme a pomoučníme. Poté ho opečeme ze všech stran v hrnci s rozpáleným olivovým olejem. Opečené ho přendáme do misky a do stejného hrnce vložíme na malé kousky nakrájenou mrkev, cibuli a česnek. Přilejeme víno a také přidáme několik větviček tymiánu a rozmarýnu smotaných provázkem. Přilejeme králičí vývar a prohřejeme. Nakonec přimícháme opečená stehna (aby byla rozložená po celém hrnci a dobře se prohřála), přikryjeme pokličkou a dusíme ještě asi 35 minut dle potřeby. Mezitím namočíme rozinky do slivovice a těsně před dokončením je do směsi zamícháme spolu s medem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petržel a kostku másla na zjemnění.
03.Na suché pánvi osmahneme na nudličky nakrájenou slaninu, po chvíli přisypeme mandle zbavené slupky a chvíli orestujeme.
04.Do hlubokého talíře dáme omáčku s králičími stehny, posypeme lžící slaniny s mandlemi a dokončíme dvěma kolečky bagety osmaženými na olivovém oleji.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT