Dušený králík s mandlemi a rozinkami

play Přehrát video recept
Dušený králík s mandlemi a rozinkami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

4 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a vyzkoušejte recept Romana Pauluse na dušeného králíka s křupavými mandlemi.

Tagy

Nedělní oběd

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × králičí zadní stehna Řezníkova čerstvá porce
  • 3 × cibule
  • 5 kuliček celého nového koření Kania
  • 5 kuliček celého černého pepře Kania
  • 5 × bobkových listů Kania
  • 1,5 × mrkve
  • 50 g celeru
  • 30 g petržele
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • hladká mouka Belbake
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 4 × stroužky česneku
  • 150 ml suchého bílého vína
  • čerstvý tymián
  • čerstvý rozmarýn
  • 250 ml vývaru z králíka
  • 50 g rozinek Alesto
  • slivovice s medem (35%) Alliance
  • 1 × lžíce medu
  • čerstvá petržel
  • 1 × lžíce másla Pilos
  • 100 g anglické slaniny (plátky) Pikok
  • 50 g celých mandlí Alesto
  • francouzská bageta

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 994 kJ / 716 kcal

Bílkoviny

54,00 g

Tuky

35,30 g

Vláknina

5,70 g

Sůl

2,50 g

Sacharidy

38,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Králičí vývar

01.Králičí stehna omyjeme, očistíme a vykostíme. Kosti dáme do hrnce se studenou vodou, 1 oloupanou cibulí a divokým kořením (kuličkami nového koření, černého pepře a bobkovými listy). Asi 50 g mrkve, 50 g celeru a 30 g petržele omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Přidáme do hrnce a vaříme 2–3 hodiny. Poté scedíme.

Dušený králík

02.Maso rozkrájíme na větší kousky a dáme do misky. Osolíme ho, opepříme a pomoučníme. Poté ho opečeme ze všech stran v hrnci s rozpáleným olivovým olejem. Opečené ho přendáme do misky a do stejného hrnce vložíme na malé kousky nakrájenou mrkev, cibuli a česnek. Přilejeme víno a také přidáme několik větviček tymiánu a rozmarýnu smotaných provázkem. Přilejeme králičí vývar a prohřejeme. Nakonec přimícháme opečená stehna (aby byla rozložená po celém hrnci a dobře se prohřála), přikryjeme pokličkou a dusíme ještě asi 35 minut dle potřeby. Mezitím namočíme rozinky do slivovice a těsně před dokončením je do směsi zamícháme spolu s medem. Nakonec přidáme najemno nasekanou petržel a kostku másla na zjemnění.

Slanina s mandlemi

03.Na suché pánvi osmahneme na nudličky nakrájenou slaninu, po chvíli přisypeme mandle zbavené slupky a chvíli orestujeme.

Servírování

04.Do hlubokého talíře dáme omáčku s králičími stehny, posypeme lžící slaniny s mandlemi a dokončíme dvěma kolečky bagety osmaženými na olivovém oleji.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo