Pečený králík s olivovou nádivkou

play Přehrát video recept
Pečený králík s olivovou nádivkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Na stránce kuchynelidlu.cz nyní najdete recept na pečeného králíka plněného nádivkou z černých oliv. Jako přílohu zvolil Roman Paulus bramborové noky se zeleninou.

Tagy

Velikonoce

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Králík

  • 1 × čerstvý králík celý kuchaný bez hlavy Řezníkova čerstvá porce
  • 1 × cibule
  • 5 kuliček celého nového koření Kania
  • 5 kuliček celého černého pepře Kania
  • 5 × bobkových listů Kania
  • 50 g mrkve
  • 50 g celeru
  • 30 g petržele

Olivová nádivka

  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × cibule
  • 2 × bagetky
  • listová petržel
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • 1 × vejce “M“
  • 50 g černých oliv bez pecky Baresa

Bramborové noky se zeleninou

  • 1 × cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • 100 g fenyklu
  • 50 g mrkve
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 200 g bramborových noků Chef Select
  • čerstvá bazalka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 837 kJ / 917 kcal

Bílkoviny

93,00 g

Tuky

30,40 g

Vláknina

7,10 g

Sůl

4,30 g

Sacharidy

68,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Králíka naporcujeme, hřbet a stehna vykostíme a připravíme k plnění.

02.Tip: Jak vykostit králičí hřbet a stehna, Vás Roman Paulus naučí v Kulinářské akademii Lidlu zde.

03.Ze zbylých částí připravíme vývar. Kosti a ořezy vložíme do hrnce se studenou vodou, přidáme 1 oloupanou cibuli a divoké koření. 50 g mrkve, celer a petržel omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostky. Přidáme do hrnce, vaříme 2 – 3 hodiny a scedíme.

Olivová nádivka

04.V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a orestujeme 1 cibuli nakrájenou najemno. Bagetky nakrájíme na kostky, přidáme 2 lžíce nasekané listové petržele, opepříme, osolíme, přidáme vejce, olivovou pastu, kterou připravíme rozmixováním černých oliv a olivového oleje, a orestovanou cibuli, dobře zamícháme a necháme asi 5 minut odstát.

Plněný králík

05.Na rozprostřený alobal dáme sůl, pepř a trochu olivového oleje, položíme vykostěný hřbet a stehna a naplníme připravenou nádivkou. Zabalíme, vložíme do zapékací mísy, podlijeme trochou vody a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 1 hodinu. Upečeného králíka necháme chvilku odležet, poté vybalíme z alobalu a hřbet nakrájíme na plátky.

Bramborové noky se zeleninou

06.V rozehřáté pánvi s olivovým olejem orestujeme cibuli nakrájenou najemno a česnek nakrájený na plátky. Zblanšírovaný (krátce povařený a následně rychle zchlazený ve studené vodě s kostkami ledu) fenykl, 50 g mrkve a řapíkatý celer nakrájíme na menší kostky, přidáme do pánve, osolíme, opepříme, podlijeme králičím vývarem a necháme probublat. Poté přidáme vařené králičí maso obrané z kostry a uvařené bramborové noky a chvíli vaříme. Přidáme nasekanou listovou petržel a nakrájenou bazalku a krátce provaříme.

07.Tip: Jak se připravují bramborové noky, se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.

Servírování

08.Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, nejdříve bramborové noky se zeleninou, poté králičí stehno nebo plátky hřbetu, zakápneme olivovým olejem a dozdobíme lístkem bazalky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo