Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 45 min.
Obtížnost
Začátečník
Pečený králík provoněný schwarzwaldskou šunkou - to je skvělý tip na oběd. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 937 kJ / 702 kcal
Bílkoviny
73,00 g
Tuky
31,20 g
Vláknina
3,30 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
24,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Očištěného a omytého králíka naporcujeme na menší kousky a vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Přelijeme olivovým olejem a posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem. Očištěný česnek nakrájíme na plátky, omytý pórek na větší kousky, omyté neoloupané brambory na čtvrtky a přidáme ke králíkovi do zapékací mísy spolu s celými cherry rajčaty. Vše ještě jednou zlehka osolíme a opepříme. Navrch přidáme schwarzwaldskou šunku nakrájenou na větší proužky. Podlijeme bílým vínem a teplým vývarem, zlehka pokapeme olivovým olejem a přikryjeme alobalem (nebo pokličkou zapékací mísy). Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 1,5 hodiny. V polovině pečení alobal (nebo pokličku) sundáme a králíka necháme zapéct dozlatova.
02.Králíka před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT