Pečený králík se schwarzwaldskou šunkou

play Přehrát video recept
Pečený králík se schwarzwaldskou šunkou
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná 11×
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pečený králík provoněný schwarzwaldskou šunkou - to je skvělý tip na oběd. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × králík Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • čerstvý rozmarýn
  • 7 × stroužků česneku
  • 1 × pórek (pouze bílá část)
  • 300 g brambor
  • 200 g cherry rajčat
  • 100 g krájené schwarzwaldské šunky Dulano Selection
  • 200 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • čerstvá petrželka

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 937 kJ / 702 kcal

Bílkoviny

73,00 g

Tuky

31,20 g

Vláknina

3,30 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

24,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Očištěného a omytého králíka naporcujeme na menší kousky a vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Přelijeme olivovým olejem a posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem. Očištěný česnek nakrájíme na plátky, omytý pórek na větší kousky, omyté neoloupané brambory na čtvrtky a přidáme ke králíkovi do zapékací mísy spolu s celými cherry rajčaty. Vše ještě jednou zlehka osolíme a opepříme. Navrch přidáme schwarzwaldskou šunku nakrájenou na větší proužky. Podlijeme bílým vínem a teplým vývarem, zlehka pokapeme olivovým olejem a přikryjeme alobalem (nebo pokličkou zapékací mísy). Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 1,5 hodiny. V polovině pečení alobal (nebo pokličku) sundáme a králíka necháme zapéct dozlatova.

Servírování

02.Králíka před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo