Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Začátečník
Dušený králík podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 999 kJ / 957 kcal
Bílkoviny
70,70 g
Tuky
44,20 g
Vláknina
12,80 g
Sůl
2,00 g
Sacharidy
63,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Cibuli a 4 stroužky česneku nakrájíme nadrobno a restujeme v hrnci na troše olivového oleje. Králičí díly rozdělíme na menší kousky, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Jakmile je základ orestovaný, přidáme kousky králíka a opékáme na mírném plameni ze všech stran dozlatova. Přidáme sušené švestky nakrájené na menší kousky, čerstvý tymián, povidla, promícháme a podlijeme vínem. Jakmile se odpaří alkohol, podlijeme teplým vývarem nebo vodou tak, aby bylo maso zalité do 2/3. Králíka dusíme na mírném plameni pod pokličkou asi 1,5 hodiny doměkka. Podle potřeby přiléváme teplý vývar nebo vodu i v průběhu dušení. Chvíli před dokončením přidáme kousek másla.
02.Zeleninu nakrájíme na hranolky a zblanšírujeme ve vroucí osolené vodě. Po asi 3 minutách scedíme, vložíme do zapékací mísy nebo na plech, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Přidáme zbylý česnek nakrájený na plátky, tymián, zlehka promícháme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut dozlatova. Před dopečením přidáme kousek másla.
03.Dušeného králíka podáváme s pečenou kořenovou zeleninou a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT