Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Králík na hořčici a kořenové zelenině zapečený v listovém těstě? Ochutnejte tuto netradiční specialitu podle Romana Pauluse.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 489 kJ / 1 318 kcal
Bílkoviny
78,90 g
Tuky
67,40 g
Vláknina
5,60 g
Sůl
5,20 g
Sacharidy
77,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Králíka vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky, opepříme, osolíme a pomoučíme. Z kostí a ořezů připravíme vývar.
02.Tip: Vykostit králíka se naučíte v Kulinářské akademii Lidlu zde.
03.Maso opečeme v rozehřáté pánvi s olejem a poté vyndáme stranou. Do výpeku přilijeme trochu oleje a orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, cibuli nakrájenou nadrobno a řapíkatý celer nakrájený na menší kousky. Podlijeme vínem a necháme svařit. Přidáme dijonskou a hrubozrnnou hořčici a podlijeme vývarem. Do pánve vrátíme opečené maso, přidáme divoké koření, které jsme svázali do plátýnka, a na mírném plameni dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme brambory, které jsme oloupali, nakrájeli na menší kostky a uvařili doměkka. Necháme krátce probublat, stáhneme plamen a ragú necháme trochu vychladnout.
04.Hotové vychladlé ragú naplníme do jednotlivých zapékacích misek. Z listového těsta vyřízneme kruh s trochu větším průměrem, než je průměr misky, potřeme rozšlehaným vejcem a vidličkou naznačíme zdobné ornamenty. Každou misku s ragú překryjeme listovým těstem a zapečeme v troubě předehřáté na 210 °C.
05.Podáváme přímo v miskách, listové těsto můžeme odklopit, nebo si strávníci misku otevřou sami. Opatrně na unikající páru z misky po otevření těsta.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT