Co s úrodou cuket? Zkuste třeba cuketovou nádivku podle Romana Pauluse. Vhodný jak pro vegetariány i milovníky masa, kteří mohou přidat uzené maso.
Co s úrodou cuket? Zkuste třeba cuketovou nádivku podle Romana Pauluse. Vhodný jak pro vegetariány i milovníky masa, kteří mohou přidat uzené maso.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Cuketu nastrouháme a nasolíme, necháme vykapat a poté vyždímáme. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle.
2. Do větší mísy vložíme vyždímanou cuketu, vejce, spařenou a na drobné kousky nakrájenou kapustu, nastrouhanou mrkev, najemno nasekané ořechy, tymián, orestovanou cibuli, najemno nakrájený česnek a ovesné vločky a promícháme. Opepříme a přidáme polovinu nastrouhaného cheddaru.
Tip: Nádivku můžete ještě vylepšit uzeným masem. 250 g vařeného uzeného masa nakrájejte na kostičky, orestujte společně s cibulí a přidejte do těsta.
3. Těsto naplníme do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou, posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 45 minut dozlatova.
4. Podáváme za tepla i za studena, nejlépe s listovým salátem.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 779 kcal, 33 g bílkovin, 58 g sacharidů, 44 g tuků.