Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Cuketová nádivka

Co s úrodou cuket? Zkuste třeba cuketovou nádivku podle Romana Pauluse. Vhodný jak pro vegetariány i milovníky masa, kteří mohou přidat uzené maso.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg cuketa
  • sůl
  • 6 × vejce „M“
  • 1 × hrst spařená kapusta
  • 50 g mrkev
  • 100 g vlašské ořechy
  • drcený tymián
  • 1 × lžíce sádlo
  • 100 g cibule
  • 2 × stroužek česnek
  • 250 g jemné ovesné vločky
  • pepř
  • 100 g cheddar
  • na vymazání máslo
  • na vysypání strouhanka

POSTUP

1. Cuketu nastrouháme a nasolíme, necháme vykapat a poté vyždímáme. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na sádle. 

2. Do větší mísy vložíme vyždímanou cuketu, vejce, spařenou a na drobné kousky nakrájenou kapustu, nastrouhanou mrkev, najemno nasekané ořechy, tymián, orestovanou cibuli, najemno nakrájený česnek a ovesné vločky a promícháme. Opepříme a přidáme polovinu nastrouhaného cheddaru.

Tip: Nádivku můžete ještě vylepšit uzeným masem. 250 g vařeného uzeného masa nakrájejte na kostičky, orestujte společně s cibulí a přidejte do těsta.  

3. Těsto naplníme do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou, posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 45 minut dozlatova.

4. Podáváme za tepla i za studena, nejlépe s listovým salátem.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 779 kcal, 33 g bílkovin, 58 g sacharidů, 44 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.