Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Nevíte, co si počít s úrodou cuket? Zavařte je! Třeba jako jednoduché zeleninové lečo podle receptu Romana Pauluse. V zimě se bude hodit!
Energie
558 kJ / 133 kcal
Bílkoviny
5,40 g
Tuky
1,10 g
Vláknina
9,00 g
Sůl
0,02 g
Sacharidy
29,90 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme papriky nakrájené na nudličky, cuketu a rajčata na kostičky.
02.Okořeníme tymiánem, oreganem, osolíme a přidáme chilli a pepř. Na mírném ohni necháme 10 minut dusit pod pokličkou.
03.Až zelenina dostatečně změkne, naplníme zavařovací sklenice, pečlivě otřeme sklenice utěrkou a důkladně uzavřeme víčkem.
04.Sklenice vložíme do hrnce s vodou o teplotě 85 °C a takto sterilujeme 20 minut. Poté vyjmeme z hrnce, sklenice otočíme dnem vzhůru, abychom se ujistili o správném utěsnění, a necháme vychladnout.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT