Cuketové lečo k zavařování
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Nevíte, co si počít s úrodou cuket? Zavařte je! Třeba jako jednoduché zeleninové lečo podle receptu Romana Pauluse. V zimě se bude hodit!


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • extra panenský olivový olej
  • 2 × cibule
  • 8 × paprika mix
  • 1 × cuketa
  • 6 × rajče
  • tymián
  • oregano
  • sůl
  • chilli dle chuti
  • pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

558 kJ / 133 kcal

Bílkoviny

5,40 g

Tuky

1,10 g

Vláknina

9,00 g

Sůl

0,02 g

Sacharidy

29,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V rozehřátém hrnci s olivovým olejem orestujeme dosklovata cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme papriky nakrájené na nudličky, cuketu a rajčata na kostičky.

02.Okořeníme tymiánem, oreganem, osolíme a přidáme chilli a pepř. Na mírném ohni necháme 10 minut dusit pod pokličkou.

03.Až zelenina dostatečně změkne, naplníme zavařovací sklenice, pečlivě otřeme sklenice utěrkou a důkladně uzavřeme víčkem.

04.Sklenice vložíme do hrnce s vodou o teplotě 85 °C a takto sterilujeme 20 minut. Poté vyjmeme z hrnce, sklenice otočíme dnem vzhůru, abychom se ujistili o správném utěsnění, a necháme vychladnout.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo