Oblíbili jste si kvašení? Zkuste to tentokrát s cuketou! Skvělý tip zejména v období, kdy je cuket nadbytek. Podívejte se na video s Romanem Paulusem.
Oblíbili jste si kvašení? Zkuste to tentokrát s cuketou! Skvělý tip zejména v období, kdy je cuket nadbytek. Podívejte se na video s Romanem Paulusem.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Začneme přípravou solného roztoku. Vodu a sůl přivedeme do varu a přidáme hořčičné semínko. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
2. Očištěnou a omytou cuketu nakrájíme na mandolíně nebo škrabkou na plátky a vložíme do dobře umytých sklenic. Přidáme celé stroužky česneku, plátky mrkve a kopr.
Tip: Cuketu můžete plnit i do kvašáku.
3. Zalijeme solným roztokem, aby všechny suroviny byly zcela ponořené. Ze sklenic odstraníme poklepnutím všechny bublinky. Uzavřeme, ale neutahujeme. Necháme kvasit 6–7 dní na temném místě pokojové teploty.
Tip: Kvasící nádobu je dobré umístit na pečicí plech. Někdy se může stát, že během procesu vyvěrá tekutina ven z nádoby.
4. Poté sklenice utáhneme a skladujeme v lednici, kde vydrží několik měsíců.
Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 33 kcal, 2 g bílkovin, 5 g sacharidů, 0,5 g tuků.