Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Kvašená cuketa

Oblíbili jste si kvašení? Zkuste to tentokrát s cuketou! Skvělý tip zejména v období, kdy je cuket nadbytek. Podívejte se na video s Romanem Paulusem.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 l voda
  • 51 g sůl
  • hořčičná semínka
  • 1 kg cuketa
  • 4 × stroužek česnek
  • 200 g mrkev
  • kopr
  • velké sklenice
  • škrabka nebo mandolína

POSTUP

1. Začneme přípravou solného roztoku. Vodu a sůl přivedeme do varu a přidáme hořčičné semínko. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.

2. Očištěnou a omytou cuketu nakrájíme na mandolíně nebo škrabkou na plátky a vložíme do dobře umytých sklenic. Přidáme celé stroužky česneku, plátky mrkve a kopr. 

Tip: Cuketu můžete plnit i do kvašáku.

3. Zalijeme solným roztokem, aby všechny suroviny byly zcela ponořené. Ze sklenic odstraníme poklepnutím všechny bublinky. Uzavřeme, ale neutahujeme. Necháme kvasit 6–7 dní na temném místě pokojové teploty. 

Tip: Kvasící nádobu je dobré umístit na pečicí plech. Někdy se může stát, že během procesu vyvěrá tekutina ven z nádoby.

4. Poté sklenice utáhneme a skladujeme v lednici, kde vydrží několik měsíců.

Orientační nutriční hodnoty (1 porce): 33 kcal, 2 g bílkovin, 5 g sacharidů, 0,5 g tuků.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.