Smažené cuketové květy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Cuketa je v našich končinách jako doma, připravujeme z ní mnoho dobrot - krémové polévky, placičky, originální zeleninové špagety nebo i sladké recepty, můžeme ji plnit, smažit, grilovat, péct nebo dusit. Jak vidíte, je to poměrně univerzální zelenina, kterou najde využití ve slané i sladké kuchyni. Ale zkoušeli jste někdy připravit pokrm z cuketových květů? Buďte si jisti, že tímto exkluzivním pokrmem překvapíte všechny strávníky. Roman Paulus vám v Kulinářské akademii Lidlu ukáže, jak cuketové květy naplnit a usmažit a jakou přílohou doplnit jejich jemnou chuť. Určitě tento recept vyzkoušejte.



Tagy

Vegetarián

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Smažené cuketové květy

  • 4 × květy cukety
  • 150 g ricotty
  • čerstvá bazalka
  • 1 × hrst sušených rajčat v oleji

Rajčatová salsa

  • 250 g rajčat
  • 4 × stroužky česneku
  • čerstvá bazalka
  • extra panenský olivový olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 778 kJ / 425 kcal

Bílkoviny

22,40 g

Tuky

25,80 g

Vláknina

6,10 g

Sůl

1,50 g

Sacharidy

27,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Ricottu smícháme s nakrájenou bazalkou, osolíme, opepříme a přidáme na kostky nakrájená sušená rajčata. Hotovou nádivku naplníme do cukrářského sáčku.

02.Ze stonků cuketových květů odřízneme tvrdé koncovky a stonky nařízneme. Květ otevřeme, odlomíme blizny a pomocí sáčku naplníme sýrovou nádivkou. Květ uzavřeme, obalíme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji dokřupava.

03.Po usmažení položíme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.

Rajčatová salsa

04.V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme nasekaný česnek. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a podusíme na mírném plameni. Před dokončením přidáme nakrájenou bazalku.

Servírování

05.Podáváme jako přílohu nebo teplý předkrm s omáčkou z čerstvých rajčat.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo