Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Cuketa je v našich končinách jako doma, připravujeme z ní mnoho dobrot - krémové polévky, placičky, originální zeleninové špagety nebo i sladké recepty, můžeme ji plnit, smažit, grilovat, péct nebo dusit. Jak vidíte, je to poměrně univerzální zelenina, kterou najde využití ve slané i sladké kuchyni. Ale zkoušeli jste někdy připravit pokrm z cuketových květů? Buďte si jisti, že tímto exkluzivním pokrmem překvapíte všechny strávníky. Roman Paulus vám v Kulinářské akademii Lidlu ukáže, jak cuketové květy naplnit a usmažit a jakou přílohou doplnit jejich jemnou chuť. Určitě tento recept vyzkoušejte.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 778 kJ / 425 kcal
Bílkoviny
22,40 g
Tuky
25,80 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
1,50 g
Sacharidy
27,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Ricottu smícháme s nakrájenou bazalkou, osolíme, opepříme a přidáme na kostky nakrájená sušená rajčata. Hotovou nádivku naplníme do cukrářského sáčku.
02.Ze stonků cuketových květů odřízneme tvrdé koncovky a stonky nařízneme. Květ otevřeme, odlomíme blizny a pomocí sáčku naplníme sýrovou nádivkou. Květ uzavřeme, obalíme v těstíčku a smažíme v rozehřátém oleji dokřupava.
03.Po usmažení položíme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.
04.V rozpálené pánvi s olivovým olejem orestujeme nasekaný česnek. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata, osolíme, opepříme a podusíme na mírném plameni. Před dokončením přidáme nakrájenou bazalku.
05.Podáváme jako přílohu nebo teplý předkrm s omáčkou z čerstvých rajčat.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT