Podmáslí je produkt, který vzniká při výrobě másla. I když je to vedlejší produkt, obsahuje hodně minerálů, vápníku a bílkovin. Podmáslí je ceněno pro své zdravotní účinky a osvěžující chuť. Dobře se hodí i k přípravě sladkých pokrmů. Pokud se chcete přesvědčit, jak chutná podmáslí ve sladkostech, vyzkoušejte recepty naší cukrářky. Bábovka nebo lívanečky s podmáslím a karamelizovanými švestkami Vám určitě zachutnají!
Irsko se proslavilo výrobou dvou alkoholických nápojů – skvělého piva Guinness a tradiční dlouholeté whiskey. K výrobě obou nápojů se využívá ječmen,…
Hůlky místo klasického příboru rozhodně nemusíte vzít do ruky jen v restauraci, můžete si je vyzkoušet i doma.
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.