Bábovka s podmáslím
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy50 min.

Bábovka s podmáslím

Každá správná hospodyně musí umět upéct bábovku. Vyzkoušejte třena bábovku s podmáslím z Lidl Cukrárny. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 500 ml kysaného podmáslí Pilos (obsah tuku 1 %)
  • 2 vejce "M"
  • 200 g cukru krystal Castello
  • 150 ml slunečnicového oleje Promienna
  • 400 g hladké mouky Castello
  • 7 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 1 lžička sody
  • 3 lžičky kávy Melangerie
  • máslo Pilos na vymazání
  • hrubá mouka Castello na vysypání
  • cukr moučka Castello na posypání
  • forma na bábovku

POSTUP

Do mísy nalijeme podmáslí, rozklepneme vejce a nasypeme cukr, metličkou rozmícháme a přilijeme olej. Vmícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodu. Přidáme uvařenou kávu a promícháme. Vzniklé těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 35 minut.

Servírování

Servírujeme nakrájené na plátky a posypané moučkovým cukrem.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU