Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme se 100 ml sirupu z agáve, postupně přilijeme vlažnou vodu, olej a šleháme dále. Přisypeme mouku s kypřicím práškem a nakonec sníh. Vzniklé těsto přelijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 1 hodinu. Po upečení necháme bábovku vychladnout a vyklopíme.
Z rozpuštěné bílé čokolády a horké smetany připravíme polevu, necháme chvilku vychladnout a poté bábovku částečně polijeme. Pomocí zesteru připravíme nudličky pomerančové kůry, jimiž bábovku ozdobíme.
Bábovku servírujeme s omáčkou, kterou připravíme svařením šťávy ze 2 pomerančů a 150 ml sirupu z agáve.