Zázvor je zajímavou kořenovou zeleninou plnou hodnotných vitamínů a jeho léčivé účinky jsou ceněny zvláště v podzimním a zimním období. Hledáte inspiraci, jak zázvor využít? Vyzkoušejte některý z našich receptů. Krůtí stehna se zeleninou ochucená zázvorem a limetkovou šťávou jsou skvělým nápadem na chladné dny. Zázvor se výborně hodí rovněž k rybám a losos v sójovo-zázvorové marinádě chutná opravdu výtečně. Sladký med smíchaný se slanou sójovou omáčkou a pikantním zázvorem přidá rybě nezapomenutelnou, lehce orientální příchuť. Sladké mango ochucené pálivou papričkou a česnekem, smíchané se sladkým kokosovým mlékem a lístky koriandru je skvělým způsobem, jak si připomenout letní dny!
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.