Losos v sójovo-zázvorové marinádě
Doba přípravy1 hod. 15 min.

Losos v sójovo-zázvorové marinádě

Připravte si specialitu v podobě lososa v sójovo-zázvorové marinádě. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 6 lžic sójové omáčky Mikado
  • 2 lžíce květového medu Marlene
  • 2 stroužky česneku
  • kousek zázvoru o velikosti palce
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 4 filety lososa
  • 1 citron

POSTUP

Potřebujeme

  • pečicí papír

Postup

Marináda

V misce smícháme sójovou omáčku, med, jemně nasekaný česnek, nastrouhaný očištěný zázvor, limetkovou šťávu a sůl s pepřem podle chuti.

Polovinu připravené marinády odložíme a v druhé polovině marinujeme omyté a osušené filety z lososa 30 až 60 minut.

Losos

Marinovaného lososa dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 5 minut, opatrně přelijeme lososa zbývající marinádou a pečeme dalších 10 minut.

Servírování

Rybu podáváme s omytým citronem nakrájeným na čtvrtiny.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.