Sýr feta je již známý v mnoha národních kuchyních. Pokud i Vy rádi tento sýr používáte, určitě víte, že se výborně hodí do salátů, k masu nebo k zapékání. Díky svému všestrannému využití ho často používá rovněž náš kuchař Roman Paulus. Vyzkoušejte některý z jeho receptů! Na zimní odpoledne doporučujeme zapečené mleté maso s rajčatovou omáčkou, cuketou a kousky sýru feta. Pokud máte raději klasické pokrmy, připravte si karbanátky z mletého masa s fetou, bramborové pyré a k tomu řecké tzatziki. Velice chutným pokrmem je i náš poslední recept – kofta s olivami, rajčaty a aromatickou bazalkou. Přejeme dobrou chuť!
Teplota podávaného vína, je závislá na jeho vlastnostech, nejčastěji na barvě a chuti vína.
Opravdové šampaňské pochází z regionu, který se jmenuje Champagne. Jedná se o nejsevernější francouzskou vinařskou oblast.
V domácnosti každého milovníka vína by se mělo nacházet určité příslušenství, které si zde nyní popíšeme. Nejdůležitějším nástrojem je samozřejmě…