Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Kofta s olivami, rajčaty a bazalkou

Vyzkoušejte řecký pokrm podle Romana Pauluse – koftu s rajčaty, olivami a bazalkou. Tento skvělý recept najdete na stránkách Kuchyně Lidlu!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 600 g mletého masa mix 100 % XXL Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce francouzské hořčice Duc de Coeur
  • 2 × lžíce listové petržele
  • 1 × cibule
  • 2 × vejce "M"
  • 9 × stroužků česneku
  • 3 × lžíce olivového oleje Primadonna + na vymazání
  • 1 × pálivá paprička
  • 12 × cherry rajčat
  • 200 ml suchého bílého vína Pinot Grigio
  • 10 × černých oliv bez pecek Baresa
  • 200 g lilku
  • 5 × lístků bazalky + na dozdobení
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 100 g řeckého sýru feta Eridanous
  • zapékací mísa
  • cedník

POSTUP

Kofta

Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme hořčici, nadrobno nakrájenou petržel, cibuli, vejce a 3 stroužky česneku a důkladně promícháme. Pomocí lžíce a ruky vytváříme šišky (kofty), které naskládáme do olivovým olejem vymazané zapékací mísy a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 20-25 minut.

Zeleninová směs

V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme 6 stroužků česneku (na plátky nakrájených) dozlatova. Přidáme na kousky nakrájenou papričku a rajčata. Podlijeme vínem, osolíme, opepříme a necháme rozdusit. Do omáčky přidáme olivy nakrájené na kousky a na kostičky nakrájený lilek, který jsme předtím dozlatova osmažili v pánvi na troše olivového oleje a scedili. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku a máslo.

Servírování

Do hlubokého talíře servírujeme nejprve zeleninovou směs, na ni naskládáme asi 2-3 masové kofty a dokončíme na kostky nakrájeným sýrem feta a bazalkovými lístky zakápnutými olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU