Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Zapečené mleté maso s bramborami a sýrem feta

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na zapečené mleté maso s bramborami, cuketou, sýrem feta a rajčatovou omáčkou. Najdete ho na našich stránkách Kuchyně Lidlu!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Omáčka

  • olivový olej Primadonna
  • 1× cibule
  • 2× stroužky česneku
  • 4× lístky čerstvé bazalky
  • 300 g krájených loupaných rajčat Freshona
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 ml zeleninového vývaru

Masové šišky

  • 800 g mletého vepřového masa Čerstvá porce
  • mletá ostrá paprika Mikado
  • oregano Mikado
  • 6× lístků čerstvé šalvěje
  • 1 polév. lž. francouzské hrubozrnné hořčice Duc de Coeur
  • 2× stroužky česneku
  • 0,5× cibule

Zapečené maso

  • 400 g brambor
  • 300 g cukety
  • 200 g řeckého sýru feta Eridanous
  • lis na česnek
  • kulatá zapékací mísa (Ø 25 cm)
  • alobal

POSTUP

Omáčka

V hrnci s trochou olivového oleje zpěníme 1 najemno nakrájenou cibuli a 2 stroužky česneku. Přidáme stonky bazalky, rajčata, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Omáčku necháme provářet na mírném ohni asi 20 minut a vmícháme najemno nakrájené lístky bazalky.

Masové šišky

V míse smícháme mleté maso s paprikou, oreganem, najemno nakrájenou šalvějí a hrubozrnnou hořčicí. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou polovinu cibule a důkladně smícháme. Z masové směsi poté vytváříme asi 10 cm dlouhé šišky.

Zapečené maso

Na dno zapékací mísy poskládáme 2 patra na kolečka nakrájených oloupaných a omytých syrových brambor. Na ně dokola špičkami do středu položíme masové šišky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, která vkládáme na výšku mezi jednotlivé šišky. Šišky a cukety tedy leží střídavě vedle sebe.

Na takto připravený pokrm sběračkou rovnoměrně nalijeme omáčku. Nakonec posypeme na kostičky nakrájeným sýrem feta, mísu překryjeme dvěma útržky alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Alobal odstraníme a dopečeme dozlatova (asi 20 minut).

Servírování

Pokrm necháme před podáváním asi 15 minut odležet. Podáváme se všemi částmi obsaženými v zapékací míse.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU