Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci s trochou olivového oleje zpěníme 1 najemno nakrájenou cibuli a 2 stroužky česneku. Přidáme stonky bazalky, rajčata, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Omáčku necháme provářet na mírném ohni asi 20 minut a vmícháme najemno nakrájené lístky bazalky.
V míse smícháme mleté maso s paprikou, oreganem, najemno nakrájenou šalvějí a hrubozrnnou hořčicí. Osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, najemno nakrájenou polovinu cibule a důkladně smícháme. Z masové směsi poté vytváříme asi 10 cm dlouhé šišky.
Na dno zapékací mísy poskládáme 2 patra na kolečka nakrájených oloupaných a omytých syrových brambor. Na ně dokola špičkami do středu položíme masové šišky. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, která vkládáme na výšku mezi jednotlivé šišky. Šišky a cukety tedy leží střídavě vedle sebe.
Na takto připravený pokrm sběračkou rovnoměrně nalijeme omáčku. Nakonec posypeme na kostičky nakrájeným sýrem feta, mísu překryjeme dvěma útržky alobalu a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Alobal odstraníme a dopečeme dozlatova (asi 20 minut).
Pokrm necháme před podáváním asi 15 minut odležet. Podáváme se všemi částmi obsaženými v zapékací míse.