Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Tahini pasta

Pokud jste si oblíbili blízkovýchodní kuchyni, určitě znáte sezamovou pastu tahini. A pokud ne, měli byste to rychle napravit. Roman Paulus vám ukáže, jak připravit pastu ze sezamových semínek doma – hlavně to, jak sezam správně orestovat. K dotvoření tahini už pak bude stačit jen sezamový a slunečnicový olej a mixér.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × hrnky bílého sezamu
  • 4 × lžíce panenského olivového oleje
  • 4 × lžíce sezamového oleje

POSTUP

1. Sezam restujeme na sucho v pánvi. Poté ho důkladně rozmixujeme s oleji v mixéru nebo smoothie makeru.

2. Hotovou pastu skladujte v čisté uzavřené sklenici v lednici, kde vydrží až měsíc. Po delším stání se oddělí olej od zbytku pasty – to je v pořádku a před použitím stačí obsah skleničky promíchat.

3. Uchováváme v lednici a spotřebujeme do 1 měsíce.

Tip: Jak pastu tahini použít? Neobejdete se bez ní při přípravě hummusu. Skvěle chutná i v lilkové pomazánce baba ganoush nebo přílohové cizrnové kaši. Hodí se na přípravu skvělého dresinku na salát, stačí smíchat tahini, citronovou šťávu, sůl a pepř. A když k tahini pastě přidáte kakao a med, získáte skvělou pomazánku pro děti.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.