Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
1. Sezam restujeme na sucho v pánvi. Poté ho důkladně rozmixujeme s oleji v mixéru nebo smoothie makeru.
2. Hotovou pastu skladujte v čisté uzavřené sklenici v lednici, kde vydrží až měsíc. Po delším stání se oddělí olej od zbytku pasty – to je v pořádku a před použitím stačí obsah skleničky promíchat.
3. Uchováváme v lednici a spotřebujeme do 1 měsíce.
Tip: Jak pastu tahini použít? Neobejdete se bez ní při přípravě hummusu. Skvěle chutná i v lilkové pomazánce baba ganoush nebo přílohové cizrnové kaši. Hodí se na přípravu skvělého dresinku na salát, stačí smíchat tahini, citronovou šťávu, sůl a pepř. A když k tahini pastě přidáte kakao a med, získáte skvělou pomazánku pro děti.