Teplota podávaného vína, je závislá na jeho vlastnostech, nejčastěji na barvě a chuti vína. Každé víno má svou optimální teplotu, při které chutná nejlépe – vyniknou jeho nejlepší vlastnosti a případné nedokonalosti zůstanou skryté.
Bílá suchá a sladká vína podáváme v teplotě od 8°C do 12°C. V teplotě od 4°C do 8°C by se měla podávat lehká a šumivá vína. Suchá plná bílá vína podáváme v teplotě kolem 12°C.
Červené víno bychom měli podávat v pokojové teplotě. Vyšší teplota uvolňuje jeho bohaté aroma a chuť. U lehkých červených vín je doporučená teplota podávání od 14°C do 16°C, oproti tomu vína se složitější skladbu chutí podáváme v teplotě od 16°C do 18°C.
Sushi, jarní a letní závitky či polévky pho bo nebo miso patří v poslední době k nejoblíbenějším pokrmům. Je to tak, asijská kuchyně v našich…
Pokud vás přepadla chuť na chapadla nebo jiné mořské plody, není důvod čekat na dobu dovolených. Dobroty jako mušle, krevety nebo olihně si můžete…
Sluníčko svítí, venku je teplo, tak proč se zavírat do kuchyně. Díky vynálezu grilu můžeme snadno a pohodlně vařit i pod širým nebem a ještě si u…