Roman Paulus
Doba přípravy3 hod.

Ořechové tyčinky s karamelem a čokoládovou polevou

Těsto ze tří surovin, krém ze dvou a čokoládová poleva. Jednoduché ořechové tyčinky s karamelovým krémem - to je tradiční vánoční cukroví, které zvládne opravdu každý a přitom překvapí svou neodolatelnou chutí. Jednoduchý recept vám prozradí šéfkuchař Roman Paulus v Kulinářské akademii Lidlu. Dozvíte se, jak na lahodné a přitom rychlé ořechové těsto, jak připravit ten nejlepší krém jen ze dvou surovin i inspiraci, jak snadno ozdobit cukroví. Tak si nachystejte karamelové kondenzované mléko, vlašské ořechy a sváteční náladu a pusťte se s námi do pečení!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 g vlašských ořechů
  • 5 × vajec
  • 200 g moučkového cukru

Náplň

  • 250 g másla
  • 125 g karamelového kondenzovaného mléka

Čokoládová poleva

  • 400 g hořké čokolády (52%)
  • 280 g ztuženého tuku
  • pečicí papír
  • cukrářský sáček s ozdobnou špičkou
  • kuchyňský robot

POSTUP

Vlašské ořechy nasekáme najemno a z ořechů, vajec (5 bílků a 1 žloutek) a cukru vypracujeme lepivé těsto, které necháme 10-15 minut odstát a naplníme do cukrářského sáčku s zdobicí špičkou.

Tip: Zbylé žloutky nevyhazujeme, ale uchováme si je na výrobu vaječného likéru.

Na pečicí papír vytvoříme malé tyčinky, které krátce (6-7 minut) pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C, dokud nejsou zespoda zlaté. Necháme je vychladnout.

Krém připravíme smícháním změklého másla a zkaramelizovaného kondenzovaného mléka. Necháme zatuhnout v lednici.

Krém naneseme na vychladlé tyčinky, necháme zchladit v lednici či krátce v mrazničce a nakonec ozdobíme čokoládovou polevou. Skladujeme v lednici.

TIP: Jak vytvořit domácí čokoládovou polevu i s papírovým kornoutkem se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

BUDE SE VÁM HODIT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU