Kuchyně
Česká
Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Energie
1 129 kJ / 270 kcal
Bílkoviny
19,50 g
Tuky
20,70 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,50 g
Sacharidy
1,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Vejce rozklepneme do misky, ochutíme solí a pepřem. Metličkou ručně dobře promícháme.
Pánev s trochou oleje a másla nahřejeme na střední teplotu a vlijeme do ní vaječnou směs. Stáhneme plamen na minimum a pomalu ze stran lehce promícháváme, dokud omeleta způlky nezatuhne. Následně již do omelety nesaháme a necháme ji pomalu opéct. Těsně před koncem polovinu přehneme a přiklopíme s ní druhou polovinu. Tu pomalu dopečeme z obou stran.
Dáváme pozor, aby omeleta zůstala uvnitř stále krémová.
Podáváme k snídani ideálně s máslem a bílým čerstvým pečivem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT