Omeleta
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

1 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Pokud máte rádi k snídani vajíčka na jakýkoli způsob, je tento trik právě pro Vás. Roman Paulus Vám ukáže, jak připravit základní omeletu, jež Vám dodá potřebnou ranní dávku energie. Omeletu můžete zpestřit různými ingrediencemi, zeleninou nebo bramborami, a připravit tak jednoduché hlavní jídlo.

Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 × vejce
  • sůl
  • pepř
  • 0,5 × lžička rostlinný olej
  • 0,5 × lžička máslo

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 129 kJ / 270 kcal

Bílkoviny

19,50 g

Tuky

20,70 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

1,70 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vejce rozklepneme do misky, ochutíme solí a pepřem. Metličkou ručně dobře promícháme.

Pánev s trochou oleje a másla nahřejeme na střední teplotu a vlijeme do ní vaječnou směs. Stáhneme plamen na minimum a pomalu ze stran lehce promícháváme, dokud omeleta způlky nezatuhne. Následně již do omelety nesaháme a necháme ji pomalu opéct. Těsně před koncem polovinu přehneme a přiklopíme s ní druhou polovinu. Tu pomalu dopečeme z obou stran.

Dáváme pozor, aby omeleta zůstala uvnitř stále krémová.
Podáváme k snídani ideálně s máslem a bílým čerstvým pečivem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo