Patříte mezi ty, kteří nemají to štěstí a možnost obědvat v práci, a proto si musíte připravovat vlastní jídlo v předstihu? V následující článku najdete několik rad a tipů, jaké jídlo se nejvíce hodí do práce nebo do školy.
Všichni to známe, vymyslet jídlo do práce, které by bylo výživné a zároveň bylo vhodné k ohřívání, není úplně snadné. Často také nemáme čas, abychom každý večer vařili teplá jídla. Přitom teplé obědové jídlo je velmi důležité, nejen že posílí Vaši koncentraci v odpoledních hodinách, celkově se také budete cítit lépe.
Při nedostatku času Vám doporučujeme přichystat během přípravy rodinného víkendového obědu pár porcí navíc. Můžete je hned odložit nebo i zamrazit a poté zabalit s sebou do práce. Ušetříte tak čas, který můžete strávit se svou rodinou nebo přáteli, nebo se věnovat svým koníčkům.
Domácí vaření má však i své kladné stránky. Díky tomu, že si vaříte sami doma, budete přesně vědět, jaké suroviny váš oběd obsahuje. Nejvíce se hodí pokrmy tzv. z jednoho hrnce. V lednici je můžete uchovávat 2 – 3 dny a každý den můžete odebrat jednu porci do práce.
Pro přenos jídel jsou určené různé dózy na potraviny, stačí však i obyčejná uzavíratelná sklenice, díky níž Vás nepřekvapí polévka nebo guláš vylité v tašce.
V Kuchyni Lidlu najdete spoustu zajímavých receptů na pokrmy, které si můžete sbalit s sebou. Můžete si tak sestavit chutný a pestrý jídelníček na celý pracovní týden.
Tortilla se hodí vždy, když na přípravu oběda máte opravdu málo času. Je to jednoduchý pokrm, který můžete podávat v mnoha variacích. Náplň může být studená nebo teplá, zeleninová nebo masitá – tortilla bude vždy chutnat skvěle. Pokud hledáte nějaký ověřený recept na tortillu, vyzkoušejte ten od Romana Pauluse inspirovaný mexickou kuchyní – náplň se připravuje z mletého masa, červených fazolí, kukuřice, paprik a rajčat. Příloha má rovněž mexický nádech, jedná se o guacamole, což je avokádová pasta ochucená červenou cibulí a limetkovou šťávou.
Pokud si myslíte, že salát nemůže být plnohodnotným pokrmem, ochutnejte náš těstovinový salát a určitě svůj názor změníte. Kromě těstovin se přidává i krůtí maso, čímž získáte jídlo, které Vás zasytí i na několik hodin. Na dochucení stačí trocha zeleniny, hrst rukoly a pár hoblinek sýra. Těstoviny nemusíte vařit zvlášť, stačí, když využijete ty, které Vám zůstaly po domácím obědě. Do salátu můžete přidat i jiné oblíbené přísady, např. olivy, sušená rajčata či nakládanou zeleninu. Určitě ve své lednici najdete suroviny, ze kterých si tento chutný těstovinový salát připravíte. Vaší kreativitě se meze nekladou!
Pokud si přibalíte do práce toto kari, zaručujeme Vám, že všichni spolupracovníci budou závistivě hledět směrem k Vašemu talíři. Kari výborně chutná s rýží nebo i čerstvým pečivem. Aby Vám pokrm rychle nezvšedněl, můžete pokaždé do rýže přidat nějakou jinou surovinu, např. kukuřici nebo hrášek. Samotné kari připravíte velice snadno. Celý pokrm je provoněný koriandrem a zázvorem, který je navíc zdraví prospěšný.
A co říkáte na grilovaný lilek plněný mletým masem? Ten rovněž můžete uchovávat v lednici i několik dní a hodí se jako náplň do tortilly nebo pita chleba. Lze ho doplnit zeleninovým salátem nebo pečenými brambory. Pokud máte doma více nádob k uchovávání potravin, můžete lilek okamžitě po přípravě rozdělit na jednotlivé porce a každý den si jej přibalit do zaměstnání.
To je jen několik málo nápadů na pokrmy, které si můžete připravit a vzít s sebou do práce. Takové pokrmy nejsou ani časově, ani finančně náročné. Budete mít rovněž záruku, že díky teplému pokrmu se v práci budete cítit lépe a doplníte energii, kterou budete jistě potřebovat v odpoledních hodinách.
Také si vaříte vlastní obědy? A máte nějaký oblíbený recept? Podělte se s námi o něj v komentářích. Těšíme se na Vaši inspiraci.
Po pečené kachně určitě přijde chuť na sladké. Svatomartinskou tabuli proto výborně doplní pečené dobroty od Markéty!
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.