Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V pánvi na troše rostlinného oleje orestujeme najemno nakrájenou cibuli, zázvor a česnek. Kuřecí stehna zbavíme kůže a vykostíme. Z ořezů, kostí, kořenové zeleniny, pepře, nového koření a bobkových listů připravíme vývar. Maso nakrájíme na menší kousky. Po orestování cibule, zázvoru a česneku přidáme rajčata nakrájená na kostičky a dusíme doměkka. Přidáme kousky kuřecího masa a chvíli restujeme. Osolíme a ochutíme kari kořením. Podlijeme kuřecím vývarem, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném plameni 20–25 minut doměkka. Omáčku nakonec zjemníme smetanou a necháme přejít varem. Před servírováním můžeme přidat nahrubo nasekaný koriandr a promíchat.
Kuřecí kari servírujeme v hlubokém talíři, můžeme ozdobit lístky koriandru a měsíčky limetky. Jako příloha se hodí dušená rýže Basmati.