Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Připravíme si dashi vývar podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Houby použité na jeho přípravu nevyhazujeme. Krátce je povaříme v sójové omáčce, nakrájíme na nudličky a později použijeme do polévky.
Vývar přivedeme k varu, vypneme plamen, dobře vmícháme miso pastu a větší kousky propasírujeme skrze jemný cedník.
Na dno polévkové misky dáme asi lžíci tofu nakrájeného na kostičky, lžíci namočené a změklé wakame řasy, kterou jsme nakrájeli na nudličky a připravené shi-take houby. Nakonec přidáme lahůdkovou cibulkou a zalijeme vroucím vývarem s miso pastou.
Polévka je vhodná zejména k snídani.