Mascarpone je doma v italské kuchyni, postupně si ho však oblíbily i další světové kuchyně, a to jak do sladkých, tak i slaných pokrmů. Naše cukrářka Markéta použila mascarpone k přípravě moučníku v podobě svátečního dortu. Dort je politý polevou z bílé čokolády a ozdobený neodolatelnými pralinkami. Ochutnejte tento moučník, který se hodí nejen k slavnostním příležitostem.
Přemýšlíte, jak si udělat hezký svátek matek? Anebo jak z obyčejného dne udělat sváteční? Dopřejte si pomalou snídani, neboli brunch, který bude…
Začíná být krásně, příroda se pomalu probouzí a to je každoroční znamení, že bychom měli provětrat kuchyň. Ne snad proto, že se to „musí“, ale proto,…
Nádivka, knedlíky, polévka, čaj… to všechno z plevele, který roste v každém příkopu a pálí jako čert.