Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Lanýžová majonéza

Jakmile se naučíte připravit domácí majonézu, už nebude chtít jinou. Nemusíte však zůstat jen u klasické verze, do majonézy můžete přidat spoustu ingrediencí, např. čerstvé bylinky, pečený česnek nebo lanýžový olej jako Roman Paulus. Taková omáčka se hodí k rybám nebo i hovězímu tataráku.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Lanýžová majonéza

  • 4 × pasterizované
  • 1 × citron (šťáva)
  • žloutky
  • sůl
  • pepř
  • 50 ml lanýžového oleje
  • 450 ml slunečnicového oleje

POSTUP


Pasterizované žloutky smícháme s citronovou šťávou, osolíme, opepříme a za stálého šlehání přiléváme postupně lanýžový olej, poté olej slunečnicový.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.