Konfitování není nic jiného než pečení masa (nebo zeleniny) v hluboké vrstvě tuku. Je zajímavé, že maso tento tuk neabsorbuje a přitom je šťavnaté a měkké. Žádný jiný způsob úpravy masa nám toto nezaručí. Tuk na konfitování je možné různě dochutit a po upečení ještě využít k přípravě jiných pokrmů. Ke konfitování jsme pro Vás vybrali tři recepty. Jako první je jemné králičí maso s olivovou salsou a pečenou zeleninou. Máte chuť na husu? Vyzkoušejte ideálně upečené husí stehno se špekovými knedlíky. A samozřejmě kachna, která díky konfitování získá ještě mnohem lepší chuť. Ačkoliv jsou tyto recepty časově náročné, nebudete litovat!
Teplota podávaného vína, je závislá na jeho vlastnostech, nejčastěji na barvě a chuti vína.
Opravdové šampaňské pochází z regionu, který se jmenuje Champagne. Jedná se o nejsevernější francouzskou vinařskou oblast.
V domácnosti každého milovníka vína by se mělo nacházet určité příslušenství, které si zde nyní popíšeme. Nejdůležitějším nástrojem je samozřejmě…