Konfitování není nic jiného než pečení masa (nebo zeleniny) v hluboké vrstvě tuku. Je zajímavé, že maso tento tuk neabsorbuje a přitom je šťavnaté a měkké. Žádný jiný způsob úpravy masa nám toto nezaručí. Tuk na konfitování je možné různě dochutit a po upečení ještě využít k přípravě jiných pokrmů. Ke konfitování jsme pro Vás vybrali tři recepty. Jako první je jemné králičí maso s olivovou salsou a pečenou zeleninou. Máte chuť na husu? Vyzkoušejte ideálně upečené husí stehno se špekovými knedlíky. A samozřejmě kachna, která díky konfitování získá ještě mnohem lepší chuť. Ačkoliv jsou tyto recepty časově náročné, nebudete litovat!
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.
Děti milují limonády a ty z obchodů jsou pro ně často příliš sycené a plné cukru. Když se pustíte do domácích limonád, můžete sami množství sladidla…
Jemný prášek z toho nejlepšího zeleného čaje se přidává do dezertů či do zmrzliny nebo si z něj jednoduše připravíte i osvěžující „latté“. Je…