Pečená kachna je jednou z tradičních českých specialit a připravujeme ji většinou při slavnostních příležitostech. Velmi populární je však také v asijské kuchyni, protože si skvěle rozumí s výraznými sladkými a ostrými chutěmi. Kachní maso můžete použít také jako základ asijských polévek či jako náplň do závitků.
Upéct kachnu tak, aby zůstala šťavnatá, a přitom jste docílili krásně křupavé kůrčičky, není zas tak snadné. Budete-li se však držet rad našich šéfkuchařů v jednotlivých receptech, určitě se Vám to povede a pochutnáte si na vynikající pečínce.
V Kuchyni Lidlu najdete mnoho receptů, ve kterých hraje prim právě pečená kachna. Vyzkoušejte například pečenou kachnu servírovanou s houbovou omáčkou, osvěžujícím citronem a rýží. Pro milovníky palačinek máme recept na kachnu zatočenou se zeleninou v palačince a pro ty, kteří neradi tráví dlouhý čas v kuchyni – restované asijské nudle s pečenou kachnou a zeleninou.
Pokud vás přepadla chuť na chapadla nebo jiné mořské plody, není důvod čekat na dobu dovolených. Dobroty jako mušle, krevety nebo olihně si můžete…
Sluníčko svítí, venku je teplo, tak proč se zavírat do kuchyně. Díky vynálezu grilu můžeme snadno a pohodlně vařit i pod širým nebem a ještě si u…
Znáte ten pocit, když se máte ujmout role hostitele, ale nevíte, jak začít? V následujícím článku se dozvíte, jak uspořádat zahradní party, na kterou…