Pečená kachna je jednou z tradičních českých specialit a připravujeme ji většinou při slavnostních příležitostech. Velmi populární je však také v asijské kuchyni, protože si skvěle rozumí s výraznými sladkými a ostrými chutěmi. Kachní maso můžete použít také jako základ asijských polévek či jako náplň do závitků.
Upéct kachnu tak, aby zůstala šťavnatá, a přitom jste docílili krásně křupavé kůrčičky, není zas tak snadné. Budete-li se však držet rad našich šéfkuchařů v jednotlivých receptech, určitě se Vám to povede a pochutnáte si na vynikající pečínce.
V Kuchyni Lidlu najdete mnoho receptů, ve kterých hraje prim právě pečená kachna. Vyzkoušejte například pečenou kachnu servírovanou s houbovou omáčkou, osvěžujícím citronem a rýží. Pro milovníky palačinek máme recept na kachnu zatočenou se zeleninou v palačince a pro ty, kteří neradi tráví dlouhý čas v kuchyni – restované asijské nudle s pečenou kachnou a zeleninou.
Fazole jsou všestranné. Výsledkem je vždy chutné a nutričně hodnotné jídlo za příznivou cenu. Zazáří v polévkách, salátech i masových směsích.
Pod japonskou kuchyní si většina představí nanejvýš tak sushi. To je ale jen zlomek gastronomie země vycházejícího slunce. Je čas rozšířit si obzory!
Gin patří mezi ty nejoblíbenější destiláty a je skvělým základem míchaných koktejlů a drinků. Možná vás ale překvapí, že lze využít i při vaření.