Pečená kachna je jednou z tradičních českých specialit a připravujeme ji většinou při slavnostních příležitostech. Velmi populární je však také v asijské kuchyni, protože si skvěle rozumí s výraznými sladkými a ostrými chutěmi. Kachní maso můžete použít také jako základ asijských polévek či jako náplň do závitků.
Upéct kachnu tak, aby zůstala šťavnatá, a přitom jste docílili krásně křupavé kůrčičky, není zas tak snadné. Budete-li se však držet rad našich šéfkuchařů v jednotlivých receptech, určitě se Vám to povede a pochutnáte si na vynikající pečínce.
V Kuchyni Lidlu najdete mnoho receptů, ve kterých hraje prim právě pečená kachna. Vyzkoušejte například pečenou kachnu servírovanou s houbovou omáčkou, osvěžujícím citronem a rýží. Pro milovníky palačinek máme recept na kachnu zatočenou se zeleninou v palačince a pro ty, kteří neradi tráví dlouhý čas v kuchyni – restované asijské nudle s pečenou kachnou a zeleninou.
Po pečené kachně určitě přijde chuť na sladké. Svatomartinskou tabuli proto výborně doplní pečené dobroty od Markéty!
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.