Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěný zázvor a důkladně omytý neloupaný pomeranč nakrájíme na kousky. Kachnu omyjeme, osušíme, vložíme na pekáč a naplníme pomerančem a zázvorem. Poté ji důkladně osolíme, podlejeme vodou a přikryjeme alobalem. Pečeme při 180 °C asi 1 hodinu. Poté odstraníme alobal a snížíme teplotu na 160 °C. Pečeme dále přibližně 1,5 hodiny dozlatova a dokřupava. Kachnu vyjmeme z trouby a necháme trochu vychladnout. Z vychladlé kachny vyřízneme prsa i s kůží. Zbytek masa ze stehen a kostry obereme a odložíme na přípravu woku. Kachní prsa přendáme na pekáč a potřeme medem. Pečeme v předehřáté troubě pod grilem při teplotě 220–230 °C dokřupava asi 5–8 minut.
Nejdříve nakrájíme zeleninu: česnek a cibuli na tenké plátky, 50 g zázvoru, červenou papriku na nudličky, mrkev na plátky. Hlívu natrháme na menší kousky. Zeleninu s hlívou orestujeme v rozpáleném woku na troše oleje. Přidáme na kolečka nakrájenou pálivou papričku a promícháme. Přidáme kousky kachního masa a chvíli spolu restujeme. Ochutíme sójovou omáčkou, sladkou chilli omáčkou a nasekaným koriandrem. Ještě jednou promícháme a stáhneme z ohně.
Do misky nasypeme hladkou mouku, přidáme vejce a trochu mléka. Suroviny promícháme metličkou a postupně přiléváme zbylé mléko. Vypracujeme hladké těsto. V rozehřáté pánvi na troše oleje opečeme tenké palačinky. Každou palačinku naplníme wok zeleninou s kachním masem, přidáme čínské zelí nakrájené na tenké proužky a zarolujeme.
Na talíř naservírujeme plněné palačinky rozkrájené na poloviny a křupavá kachní prsa nakrájená na plátky. Dozdobíme nasekanou lahůdkovou cibulkou a sezamem orestovaným v suché pánvi.