Plánujete večírek, ale nechce se vám strávit celý den přípravou občerstvení? Chutné, pestré a snadné jednohubky jsou jasným řešením!
Plánujete večírek, ale nechce se vám strávit celý den přípravou občerstvení? Chutné, pestré a snadné jednohubky jsou jasným řešením!
Jednohubky či kanapky (z francouzského canapés) jsou malé pochutiny, tak akorát na jedno sousto. Mohou splňovat roli předkrmu, ale i občerstvení na večírku. Cílem je dostat do jednoho sousta lahodnou kombinaci chutí a zaujmout i vzhledem. Jsou proto osvědčené kombinace, se kterými nikdy nešlápnete vedle.
Jestli něco drží všechny chutě pohromadě, je to párátko. Existují i trochu delší a rafinovanější dřevěná napichovátka, ale i obyčejné párátko splní účel.
Co vše lze takzvaně napíchnout a servírovat? Samozřejmě prakticky cokoli, od oliv po meloun. Snažte se vyladit kombinací chutí:
Vrstvení a zdobení jednohubek může být velká zábava. Jíme očima a to zejména když jde o takovýto druh pohoštění. Nebojte se proto vyměnit veku nebo rohlíky za svěží, lehčí a zajímavější „základ“.
Tip: Místo mazání můžete použít i zdobící sáček, který ulehčí práci s kluzkou okurkou.
Rolky jsou také rychlý způsob, jak vaše jednohubky zpestřit. Místo šunky sáhněte po plátcích křupavé cukety.
Příprava jednohubek je zábava, která netrvá dlouho a není nijak náročná. Připravte zobání na párty v pohodě a bez stresu.
Vydatná polévka – základ české kuchyně. Vyberte si hned z několika variant, jak ji zahustit – a nemusí zůstat jen u mouky. Tady jsou naše tipy.
Itálie je zemí špaget, pizzy, kávy, tiramisu, ale také ryb a mořských plodů. Proto je italská kuchyně plná chutí, které ještě více zvýrazňují bylinky…
Katalánsko – kraj na severovýchodě Španělska, jeho východní břehy omývá Středozemní moře a na severu, kde sousedí s Francií a Andorrou, se tyčí…