Plánujete večírek, ale nechce se vám strávit celý den přípravou občerstvení? Chutné, pestré a snadné jednohubky jsou jasným řešením!
Plánujete večírek, ale nechce se vám strávit celý den přípravou občerstvení? Chutné, pestré a snadné jednohubky jsou jasným řešením!
Jednohubky či kanapky (z francouzského canapés) jsou malé pochutiny, tak akorát na jedno sousto. Mohou splňovat roli předkrmu, ale i občerstvení na večírku. Cílem je dostat do jednoho sousta lahodnou kombinaci chutí a zaujmout i vzhledem. Jsou proto osvědčené kombinace, se kterými nikdy nešlápnete vedle.
Jestli něco drží všechny chutě pohromadě, je to párátko. Existují i trochu delší a rafinovanější dřevěná napichovátka, ale i obyčejné párátko splní účel.
Co vše lze takzvaně napíchnout a servírovat? Samozřejmě prakticky cokoli, od oliv po meloun. Snažte se vyladit kombinací chutí:
Vrstvení a zdobení jednohubek může být velká zábava. Jíme očima a to zejména když jde o takovýto druh pohoštění. Nebojte se proto vyměnit veku nebo rohlíky za svěží, lehčí a zajímavější „základ“.
Tip: Místo mazání můžete použít i zdobící sáček, který ulehčí práci s kluzkou okurkou.
Rolky jsou také rychlý způsob, jak vaše jednohubky zpestřit. Místo šunky sáhněte po plátcích křupavé cukety.
Příprava jednohubek je zábava, která netrvá dlouho a není nijak náročná. Připravte zobání na párty v pohodě a bez stresu.
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.
Najdete ho na jídelním lístku snad každé restaurace, připravuje se při různých příležitostech, rádi ho sbalíme jako svačinu na cesty, děti ho milují.…
Zimní období patří zabíjačkám. Měli jste možnost zažít pravou zabíjačku? V následujících řádcích se na jednu „vydáme“, možná se dozvíte i něco, o čem…