Jak zabavit děti při pečení cukroví?
Doba čtení 4 minut

Jak zabavit děti při pečení cukroví?

Když vám děti pomáhají v kuchyni, znamená to plno zábavy a radosti. Při pečení cukroví, které je náročné na čas i plánování, můžou ale malí pomocníci způsobit víc chaosu než užitku.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Když vám děti pomáhají v kuchyni, znamená to plno zábavy a radosti. Při pečení cukroví, které je náročné na čas i plánování, můžou ale malí pomocníci způsobit víc chaosu než užitku. Naštěstí stačí vybrat vhodné recepty a postupy a psychicky se připravit na trochu náročnější úklid. Nakonec to všechno dobře dopadne a vy si budete moct dát za odměnu hrnek vánočního svařáku.

Jak si tedy poradit, když potřebujete děti zabavit během složitějších pečících projektů, které jsou spíš pro dospěláky?

 

  • Nechte je, aby si v obchodě samy vybraly vykrajovátka podle svého vkusu. Uvidíte, že se do vykrajování jednorožců a závoďáků budou pouštět s větším nadšením než do obyčejných koleček.
  • Menší děti se skvěle zabaví tvarováním kuliček z těsta. Malé ručičky ale ještě nezvládnou vytvarovat pravidelný tvar v dlaních, tak jim připravte rovnou podložku, kterou mohou využít jako podklad ke koulení.
  • Tvarování vanilkových rohlíčků je další aktivitou, která nejenže zabaví, ale taky pomůže rozvíjet a procvičovat jemnou motoriku. Kdo říká, že jeden plech nemůže být plný nedokonalých, ale zato poctivě vytvarovaných rohlíčku?
  • Cukrování hotového cukroví, obalování v kakau nebo kokosu a zdobení čokoládovými hoblinkami jsou vděčné aktivity, kterým žádné dítě neodolá. Samozřejmě za předpokladu, že občas může trochu ochutnat!
  • Zatímco budete zápolit s pracným vtlačováním ořechového těsta do formiček, oddělte dětem kousek a nechte je, aby si vymodelovaly cukroví podle vlastní fantazie. Sny o jedlé plastelíně se na Vánoce stávají skutečností!

 

Jestli jste připraveni nechat to zcela na dětech, naučte je recepty na jednoduché, ale zato velmi veselé a dobré cukroví. Připravte si na to:

  • Upečená kolečka a obdélníčky z lineckého těsta,
  • čokoládu na vaření rozehřátou ve vodní lázni,
  • lentilky,
  • kokos, slané preclíčky, marcipán, čokoládové hoblinky – vše, co se dá použít ke kreativnímu zdobení,
  • těsto na nepečené cukroví (můžete použít třeba to z našeho receptu na vosí hnízda a vyměnit rum za trochu smetany).

 

 

 

Semafory

Toto drobné cukroví vypadá vesele a přitom je neuvěřitelně snadné. Stačí namočit obdélníček z lineckého těsta do rozpuštěné čokolády a pak na něj už jen správně vyskládat barevné lentilky. Anebo klidně nesprávně – na Vánoce mohou semafory klidně hrát všemi barvami.

 

 

 

Sobíci

I v tomto případě začíná vše namáčením do čokolády. Tentokrát v ní vymáchejte linecká kolečka, ke kterým přilepte „parohy“ z nalámaných preclíčků. Děti si pak mohou vytvořit zbytek sobíka podle své fantazie.

 

 

 

Ježci

Roztomilé ježečky stačí vymodelovat z nepečeného těsta, namočit je do čokolády a pak jim dopřát druhou koupel, tentokrát ve strouhaném kokosu. Dalším důležitým úkolem je domalovat čokoládou oči a čumáček. Pak už je stačí jen nechat vychladnout a je hotovo!

 

Jaké cukroví nesmí chybět na vaší slavnostní tabuli? A pomáhají vám děti s pečením, nebo raději ujídají hotové cukroví?

 

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU