Potřebujete v poslední době každé ráno nakrmit celou rodinu, která neodchází do školy ani do práce, a už vám dochází inspirace? Navíc se blíží Velikonoce a tak byste rádi připravili něco „lepšího“? Jste tady správně – přinášíme inspiraci! Představujeme 3 ozkoušené tipy na slavnostní snídani, ze kterých si snadno vyberete.
Tradiční čerstvě upečené pečivo
Není nic lepšího, než když vás z postele vytáhne vůně čerstvého pečiva, která se line z kuchyně. Velikonoční jidáše v neobvyklém „slaném“ podání plně nahradí oblíbené ranní housky a s kvalitní šunkou, sýrem nebo potřené domácí marmeládou nastartují den tím správným směrem. Navíc si těsto zaděláte večer a ráno už jen stačí smotat a upéct. Už je cítíte?
Slavnostní labužnická pochoutka
Zejména děti zajásají nad ořechovými vaflemi se šlehačkou a ovocem. Nadýchané těsto plné ořechů, barevné zdravé ovoce a krémová šlehačka s mátou ovšem potěší i dospělé. Nebojte se zapojit i fantazii. Kombinace arašídového másla, javorového sirupu a na másle opečených hrušek stojí za vyzkoušení, co říkáte?
Zdravá snídaně pro sportovce
Chcete si ráno pochutnat bez výčitek? V tom případě nachystejte celozrnný chléb s avokádem a vejcem. Pomazánka z avokáda ne nepodobná guacamole, vajíčko vařené nahniličko a čerstvé řeřichové výhonky, bez kterých se Velikonoce prostě neobejdou. Nejen, že si opravdu pochutnáte na fit snídani, která zasytí na dlouhou dobu, ale získáte i dobrý pocit, že jste pro své zdraví udělali zase něco dobrého.
Vybrali jste si z našich tipů? Prozraďte nám do komentářů, co máte nejraději na čerstvém pečivu? Čím si doba dochucujete vafle? A máte rádi vajíčko nahniličko, nebo spíše vařené natvrdo?
Po pečené kachně určitě přijde chuť na sladké. Svatomartinskou tabuli proto výborně doplní pečené dobroty od Markéty!
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.