Potřebujete v poslední době každé ráno nakrmit celou rodinu, která neodchází do školy ani do práce, a už vám dochází inspirace? Navíc se blíží Velikonoce a tak byste rádi připravili něco „lepšího“? Jste tady správně – přinášíme inspiraci! Představujeme 3 ozkoušené tipy na slavnostní snídani, ze kterých si snadno vyberete.
Tradiční čerstvě upečené pečivo
Není nic lepšího, než když vás z postele vytáhne vůně čerstvého pečiva, která se line z kuchyně. Velikonoční jidáše v neobvyklém „slaném“ podání plně nahradí oblíbené ranní housky a s kvalitní šunkou, sýrem nebo potřené domácí marmeládou nastartují den tím správným směrem. Navíc si těsto zaděláte večer a ráno už jen stačí smotat a upéct. Už je cítíte?
Slavnostní labužnická pochoutka
Zejména děti zajásají nad ořechovými vaflemi se šlehačkou a ovocem. Nadýchané těsto plné ořechů, barevné zdravé ovoce a krémová šlehačka s mátou ovšem potěší i dospělé. Nebojte se zapojit i fantazii. Kombinace arašídového másla, javorového sirupu a na másle opečených hrušek stojí za vyzkoušení, co říkáte?
Zdravá snídaně pro sportovce
Chcete si ráno pochutnat bez výčitek? V tom případě nachystejte celozrnný chléb s avokádem a vejcem. Pomazánka z avokáda ne nepodobná guacamole, vajíčko vařené nahniličko a čerstvé řeřichové výhonky, bez kterých se Velikonoce prostě neobejdou. Nejen, že si opravdu pochutnáte na fit snídani, která zasytí na dlouhou dobu, ale získáte i dobrý pocit, že jste pro své zdraví udělali zase něco dobrého.
Vybrali jste si z našich tipů? Prozraďte nám do komentářů, co máte nejraději na čerstvém pečivu? Čím si doba dochucujete vafle? A máte rádi vajíčko nahniličko, nebo spíše vařené natvrdo?
Listová zelenina je ideální letní surovinou. Vrcholí její sezóna, takže je šťavnatá, voňavá a plná chuti. Pojďme si ji proto blíže představit.
Když se řekne „Wagyu“, většině milovníků masa se okamžitě vybaví synonymum pro luxus, jemnost a neuvěřitelnou chuť. Toto japonské hovězí maso, známé…
Mrkev patří k nejzdravější zelenině na celém světě. Má bohatý obsah beta-karotenu a je oblíbeným doplňkem do guláše, salátů, džusů nebo zákusků.