Roman Paulus
Doba přípravy25 min.

Zdravá snídaně - celozrnný chléb s avokádem a vejcem

Tápete, jak připravit rychlou zdravou snídani? Takhle dodá energii na celé ráno a navíc skvěle chutná! Inspiraci na fit snídani předá šéfkuchař Roman Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu. Prozradí, jak připravit rychlou avokádovou pastu, čím zdravý chlebíček ozdobit i jaké klíčky mu dodají pikantní chuť. Vzpomeňte si na svá předsevzetí a nachystejte si snadnou snídani nebo svačinu, díky které žádné výčitky nehrozí.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Avokádová pasta

  • 2 × zralá avokáda
  • pepř
  • sůl
  • 1 × limetka (šťáva)
  • 0,5 × červené cibule
  • hrst čerstvého koriandru
  • 0,5 × pálivé papričky

Servírování

  • 4 × vejce „M“
  • 8 × plátků celozrnného chleba
  • extra panenský olivový olej
  • 0,5 × červené cibule
  • 1 × lžička černého sezamu
  • 1 × lžička bílého sezamu
  • 1 × hrst výhonků (ředkvičkové, řeřichové nebo jiné drobné klíčky)

POSTUP

Avokádová pasta:

Avokádo podélně rozkrojíme, odstraníme pecku a lžící vydlabeme dužinu, kterou rozmačkáme vidličkou tak, aby v pastě zůstaly malé hrudky. Opepříme, osolíme, přidáme limetkovou šťávu, najemno nakrájenou červenou cibuli, nasekaný koriandr, nasekanou pálivou papričku, promícháme a ihned podáváme.

Servírování:

Vajíčka pokojové teploty vložíme do vroucí vody a vaříme 6 minut. Poté ihned přendáme na pár minut do studené vody a oloupeme.

Plátek chleba rozřízneme na dvě poloviny, potřeme avokádovou pastou, zakápneme olivovým olejem, položíme na něj široká kolečka vajíčka nahniličko, osolíme, posypeme nadrobno nakrájenou červenou cibulí, sezamovými semínky a ozdobíme čerstvými výhonky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU