Kuchyně
Italská
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
20 min.
Obtížnost
Začátečník
Za každým výborným salátem stojí výborný dresink! Proto je dobré se nějaké základní dresinky naučit! Můžete začít třeba receptem na francouzský dresink podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten se hodí k většině listovým salátům a jeho základem je dijonská (případně i hrubozrnná) hořčice. Pokud byste si ho přáli trochu ozvláštnit, můžete zapojit bylinky – například estragon, petržel kudrnku, případně pažitku.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
771 kJ / 184 kcal
Bílkoviny
0,50 g
Tuky
19,00 g
Vláknina
0,30 g
Sůl
0,34 g
Sacharidy
3,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Hořčici, cukr, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a oba oleje důkladně metličkou promícháme.
02.Skladujeme v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží až týden.
03.Mix listových salátů promícháme s proužky čerstvého fenylku, zeleninou (rajčata, okurky nebo chřest), promícháme a dochutíme připraveným dresinkem. Ozdobíme mletým pepřem a čerstvými bylinkami.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT