Francouzský dresink
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Za každým výborným salátem stojí výborný dresink! Proto je dobré se nějaké základní dresinky naučit! Můžete začít třeba receptem na francouzský dresink podle šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten se hodí k většině listovým salátům a jeho základem je dijonská (případně i hrubozrnná) hořčice. Pokud byste si ho přáli trochu ozvláštnit, můžete zapojit bylinky – například estragon, petržel kudrnku, případně pažitku.



Tagy

Škola vaření

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × lžíce dijonská hořčice
  • 2 × lžíce krupicový cukr
  • 4 × lžíce citronová šťáva
  • 4 × lžíce jablečný ocet
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml slunečnicový panenský olej
  • 100 ml olivový panenský olej

Orientační nutriční hodnoty

Energie

771 kJ / 184 kcal

Bílkoviny

0,50 g

Tuky

19,00 g

Vláknina

0,30 g

Sůl

0,34 g

Sacharidy

3,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Hořčici, cukr, citronovou šťávu, ocet, sůl, pepř a oba oleje důkladně metličkou promícháme.

02.Skladujeme v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží až týden.

Rychlý salát:

03.Mix listových salátů promícháme s proužky čerstvého fenylku, zeleninou (rajčata, okurky nebo chřest), promícháme a dochutíme připraveným dresinkem. Ozdobíme mletým pepřem a čerstvými bylinkami.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo