Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě s kmínem skoro do měkka.
V rendlíku rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme slaninu nakrájenou na kostičky a zarestujeme. Zalijeme skoro vařenými brambory i s vodou, ve které se vařily, přidáme předem uvařené kroupy, prolisované stroužky česneku podle chuti a brambory dovaříme. Ochutíme pepřem, sušenou i čerstvou majoránkou a do vroucí polévky zavaříme rozšlehané vejce.
Servírujeme posypané nakrájenou lahůdkovou cibulkou a chlebovými krutonky.
Ideálně starší chléb nakrájíme na kostičky, osmahneme sádle s prolisovaným stroužkem česneku do zlatova a ke konci přidáme nasekanou listovou petržel.
Tip: Podrobné video k přípravě chlebových krutonků najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.