Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vodu přivedeme do varu, přidáme olej, špetku soli, mandlovou mouku, strouhaný kokos a mleté lněné semínko.
Tip: Lněná semínka můžete koupit v celku a umlít si je doma v mlýnku na mák.
Krátce mícháme podobně, jako odpalované těsto. Vypneme plamen, chvíli ještě mícháme vařečkou a následně metličkou vmícháme celá vejce. Naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a na plech s pečicím papírem stříkáme malé věnečky.
Pečeme podle typu trouby asi 15 minut na 190 °C s horkovzduchem. V půlce pečení pokropíme trochou vody.
Podle triku Kulinářské akademie Lidlu si připravíme základní bílkovo-máslový krém a dle chuti ručně vmícháme suchou mletou kávu.
Krém naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou a plníme s ním napůl rozřízlé větrníčky. Přiklopíme vrchní díl, pocákáme rozpuštěnou bílou čokoládu a nakonec posypeme sekanými pistáciemi.
Tip: Jak připravit základní bílkovo-máslový krém se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde