Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mandle nasekáme nahrubo a asi na 10 minut namočíme do horké vody s trochou tuzemáku (na 100 ml vody asi panák tuzemáku). Následně je slijeme a lehce osušíme (neměly by být úplně vysušené).
Smetanu přivedeme do varu, přidáme špetku soli, pohankovou mouku a vytvoříme kaši. Těsto v hrnci ochutíme skořicí, medem a krátce provaříme.
Přidáme nakrájené sušené ovoce a připravené mandle.
Necháme trochu vychladnout, abychom si nespálili ruce, a tvoříme malé hrudky, které položíme na plech s pečicím papírem a trochu splácneme.
Pečeme na 160 °C 12–15 minut. Mandle mírně zezlátnou.