Třídíme odpad, nabízíme sáčky na opakované použití a kde jen to jde, omezujeme používání plastů. Ale jsou suroviny, u kterých se tento hygienický materiál nahrazuje jen velmi těžko. Mezi ně patří i maso. Znáte základní výhody baleného masa?
Kvalita a čerstvost. Ty jsou u nás na prvním místě. U baleného masa můžeme čerstvost pohlídat lépe než u pultového prodeje, protože maso putuje od dodavatelů přímo do regálů a nikde se s ním zbytečně nemanipuluje.
Trvanlivost. Balené maso vydrží déle. Z vaničky s masem se při balení odsaje vzduch a nahradí směsí plynů – ochrannou atmosférou. Tu vytváří hlavně dusík, oxid uhličitý a v menší míře také kyslík. Takový mix pak chrání maso před bakteriemi a pomáhá udržet správný tvar, barvu i chuť.
Jistota původu. O každém kusu masa víme naprosto vše. Celý proces bourání i balení je pod přísným veterinárním dozorem a původ masa tak můžeme důsledně hlídat. Veškeré informace si navíc můžete sami přečíst přímo na etiketě.
Hygiena. Jakmile je maso zabalené, už s ním nikdo nemůže dál manipulovat. Obal se dá snadno omýt, ale samotné maso díky ochranné atmosféry už umývat nemusíte.
Žádné plýtvání. Nejsme omezeni krátkou dobou spotřeby a dovedeme proto objednat právě takové množství, které prodáme. Minimalizujeme tak množství masa, které projde a musí se vyhodit.
Snadný nákup. Zabalené maso, na které je dobře vidět, se nakupuje pohodlně. Díky delší trvanlivosti se nám také lépe vypořádává s krátkodobými výpadky dodávek a je tak vždy z čeho vybírat.
Abychom si byli jistí bezvadnou kvalitou, nabízíme nyní čerstvé maso balené ve vaničkách s ochrannou atmosférou nebo ve vakuu. Ale protože nám záleží na životním prostředí, redukujeme plasty u jiných výrobků. Na snižování plastů a přechodu na recyklovatelné obaly intenzivně spolupracujeme s našimi dodavateli. Podívejte se, co se nám už povedlo a co máme ještě v plánu.
Jaké maso nesmí chybět u vás v ledničce? Zkoušíte i méně známé druhy masa nebo zůstáváte věrni klasickým kouskům? Napište nám do komentářů!
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.
Najdete ho na jídelním lístku snad každé restaurace, připravuje se při různých příležitostech, rádi ho sbalíme jako svačinu na cesty, děti ho milují.…
Zimní období patří zabíjačkám. Měli jste možnost zažít pravou zabíjačku? V následujících řádcích se na jednu „vydáme“, možná se dozvíte i něco, o čem…