Šípkový džem je sladkost, kterou jedni milují, druzí zase, když ji ochutnají, nejsou příliš nadšeni. Šípkový džem má trochu trpkou chuť, ale velmi sladké, intenzivní aroma. Výborně se hodí do černého čaje nebo jako náplň. Markéta Krajčovičová dokonale ví, ve kterých receptech šípkový džem nejlépe vynikne. Proto si pro Vás připravila dva recepty – koblihy se šípkovou náplní a koláč s vrstvou šípkového džemu. Vyzkoušejte oba recepty a přesvědčte se o kvalitách šípkového džemu!
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.