Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do mísy nalijeme vlažné mléko, do něj nasypeme trochu cukru, lžíci mouky, droždí a necháme vzejít kvásek. V robotu smícháme mouku, cukr, sůl, celé vejce, mléko, rozpuštěné máslo a Tuzemák. Přilijeme kvásek a mícháme. Vzniklé těsto necháme asi 1 hodinu kynout. Poté vyválíme (tloušťka těsta asi 5 mm), lehce vyznačíme vykrajovátkem kolečka a do středu koleček klademe džem. Přikryjeme dalším plátem těsta a podle kopečků džemu vykrajujeme koblihy. Ty otočíme a necháme ještě asi 10 minut kynout. Koblihy smažíme dozlatova na rozpáleném oleji (asi 1 minutu z každé strany).
Koblihy podáváme posypané moučkovým cukrem.