Rumové koblihy se šípkovou marmeládou
Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Rumové koblihy se šípkovou marmeládou

Jemné a nadýchané koblížky, tentokrát s náplná ze šípkové marmelády. Recept najdete v Kuchyni Lidlu.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
20

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 250 ml mléka Pilos (obsah tuku 1,5 %)
  • 100 g cukru krystal Castello
  • 650 g polohrubé mouky Castello
  • 0,5 × balení droždí
  • špetka soli
  • 1 × vejce
  • 70 g másla
  • 100 ml Tuzemáku Alliance

Náplň

  • 300 g šípkového džemu Maintal
  • kulaté vykrajovátko (Ø 8 cm)
  • kuchyňský robot

POSTUP

Těsto

Do mísy nalijeme vlažné mléko, do něj nasypeme trochu cukru, lžíci mouky, droždí a necháme vzejít kvásek. V robotu smícháme mouku, cukr, sůl, celé vejce, mléko, rozpuštěné máslo a Tuzemák. Přilijeme kvásek a mícháme. Vzniklé těsto necháme asi 1 hodinu kynout. Poté vyválíme (tloušťka těsta asi 5 mm), lehce vyznačíme vykrajovátkem kolečka a do středu koleček klademe džem. Přikryjeme dalším plátem těsta a podle kopečků džemu vykrajujeme koblihy. Ty otočíme a necháme ještě asi 10 minut kynout. Koblihy smažíme dozlatova na rozpáleném oleji (asi 1 minutu z každé strany).

Servírování

Koblihy podáváme posypané moučkovým cukrem.

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.