Existují bylinky, které mají nevšední chuť a aroma. K nim patří bezpochyby rozmarýn – neobyčejně intenzivní bylinka, kterou lze použít jak čerstvou, tak i sušenou. Roman Paulus přidal větvičku rozmarýnu k připravovaným irským steakům, díky čemuž získaly výraznou chuť. Jiným způsobem ochucení masa je rozmarýnový olej – takový způsob náš kuchař použil v receptu na vepřové plátky s hořčičnou omáčkou. V obou receptech rozmarýnem ochutil i brambory. V případě steaků ho přidal k bramborovým placičkám rösti, u vepřových plátků vybral jako přílohu rozmarýnové pyré. Marcel Ihnačák použil rozmarýn ve svém receptu na dušeného králíka na bílém víně. Který recept vyzkoušíte?
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.
Najdete ho na jídelním lístku snad každé restaurace, připravuje se při různých příležitostech, rádi ho sbalíme jako svačinu na cesty, děti ho milují.…
Zimní období patří zabíjačkám. Měli jste možnost zažít pravou zabíjačku? V následujících řádcích se na jednu „vydáme“, možná se dozvíte i něco, o čem…