Existují bylinky, které mají nevšední chuť a aroma. K nim patří bezpochyby rozmarýn – neobyčejně intenzivní bylinka, kterou lze použít jak čerstvou, tak i sušenou. Roman Paulus přidal větvičku rozmarýnu k připravovaným irským steakům, díky čemuž získaly výraznou chuť. Jiným způsobem ochucení masa je rozmarýnový olej – takový způsob náš kuchař použil v receptu na vepřové plátky s hořčičnou omáčkou. V obou receptech rozmarýnem ochutil i brambory. V případě steaků ho přidal k bramborovým placičkám rösti, u vepřových plátků vybral jako přílohu rozmarýnové pyré. Marcel Ihnačák použil rozmarýn ve svém receptu na dušeného králíka na bílém víně. Který recept vyzkoušíte?
Během pracovního týdne nezbývá většině z nás čas na přípravu netradičních a rafinovaných pokrmů. Poradíme Vám, jak upravit oblíbené špagety. Po…
Irsko se proslavilo výrobou dvou alkoholických nápojů – skvělého piva Guinness a tradiční dlouholeté whiskey. K výrobě obou nápojů se využívá ječmen,…
Hůlky místo klasického příboru rozhodně nemusíte vzít do ruky jen v restauraci, můžete si je vyzkoušet i doma.