Existují bylinky, které mají nevšední chuť a aroma. K nim patří bezpochyby rozmarýn – neobyčejně intenzivní bylinka, kterou lze použít jak čerstvou, tak i sušenou. Roman Paulus přidal větvičku rozmarýnu k připravovaným irským steakům, díky čemuž získaly výraznou chuť. Jiným způsobem ochucení masa je rozmarýnový olej – takový způsob náš kuchař použil v receptu na vepřové plátky s hořčičnou omáčkou. V obou receptech rozmarýnem ochutil i brambory. V případě steaků ho přidal k bramborovým placičkám rösti, u vepřových plátků vybral jako přílohu rozmarýnové pyré. Marcel Ihnačák použil rozmarýn ve svém receptu na dušeného králíka na bílém víně. Který recept vyzkoušíte?
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.