
3. dubna 2014
Blog
Při jaké teplotě bychom měli víno podávat?
Zapojte se do diskuze
Teplota podávaného vína, je závislá na jeho vlastnostech, nejčastěji na barvě a chuti vína. Každé víno má svou optimální teplotu, při které chutná nejlépe – vyniknou jeho nejlepší vlastnosti a případné nedokonalosti zůstanou skryté.
Bílá suchá a sladká vína podáváme v teplotě od 8°C do 12°C. V teplotě od 4°C do 8°C by se měla podávat lehká a šumivá vína. Suchá plná bílá vína podáváme v teplotě kolem 12°C.
Červené víno bychom měli podávat v pokojové teplotě. Vyšší teplota uvolňuje jeho bohaté aroma a chuť. U lehkých červených vín je doporučená teplota podávání od 14°C do 16°C, oproti tomu vína se složitější skladbu chutí podáváme v teplotě od 16°C do 18°C.
Komentáře (2)
host
přidáno před 2433 dny
Podle teploty v lednici
odpověď
host
přidáno před 2433 dny
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak zjistím, že už je víno vychlazeno na požadovanou teplotu před tím, než lahev otevřu?
odpověď
zobrazit vše