Kuchyne Lidlu

Při jaké teplotě bychom měli víno podávat?

Blog

Při jaké teplotě bychom měli víno podávat?

Zapojte se do diskuze

Napište svůj komentář

Teplota podávaného vína, je závislá na jeho vlastnostech, nejčastěji na barvě a chuti vína. Každé víno má svou optimální teplotu, při které chutná nejlépe – vyniknou jeho nejlepší vlastnosti a případné nedokonalosti zůstanou skryté.

Bílá suchá a sladká vína podáváme v teplotě od 8°C do 12°C. V teplotě od 4°C do 8°C by se měla podávat lehká a šumivá vína. Suchá plná bílá vína podáváme v teplotě kolem 12°C.

Červené víno bychom měli podávat v pokojové teplotě. Vyšší teplota uvolňuje jeho bohaté aroma a chuť. U lehkých červených vín je doporučená teplota podávání od 14°C do 16°C, oproti tomu vína se složitější skladbu chutí podáváme v teplotě od 16°C do 18°C.

Komentáře (2)

  • host

    host
    přidáno před 1247 dny
    Podle teploty v lednici

    odpověď

  • host

    host
    přidáno před 1247 dny
    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak zjistím, že už je víno vychlazeno na požadovanou teplotu před tím, než lahev otevřu?

    odpověď

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.