Pálivá paprička – ať čerstvá nebo sušená – dokonale zvýrazní chuť jídla. Skvěle se hodí jak ke slaným pokrmům, tak sladkým dezertům - zvláště těm s velkým množstvím čokolády. Pokud máte rádi ostré a výrazné chutě, určitě vyzkoušejte naše recepty! Z asijské kuchyně doporučujeme pikantní restované asijské nudle s pečenou kachnou podle Romana Pauluse. Pro milovníky ryb máme recept na lososa se sušeným chilli a zeleninou. Pokud jste nikdy neochutnali spojení čokolády a pálivé papričky, vyzkoušejte recept na čokoládový dort podle Markéty Krajčovičové. Zaručujeme Vám, že budete nadšeni!
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.
Děti milují limonády a ty z obchodů jsou pro ně často příliš sycené a plné cukru. Když se pustíte do domácích limonád, můžete sami množství sladidla…