Mascarpone je typické pro italskou kuchyni, tento sýr je však oblíbený i v dalších světových kuchyních, zvláště při přípravě sladkých dezertů. Připravte si z něj lahodný makový krém, naplňte piškotové těsto, zatočte a fantastická roláda je na světě. Jak na to, Vám poradí naše cukrářka Markéta Krajčovičová.
Den svatého Patrika si už dávno nepřipomínají jen v Irsku. Bujaré oslavy propukají také v dalších zemích, kde se na počest irského patrona zazelenají…
Pod japonskou kuchyní si většina představí nanejvýš tak sushi. To je ale jen zlomek gastronomie země vycházejícího slunce. Je čas rozšířit si obzory!
Tzaziki, řecky τζατζίκι, je salát z jogurtu, okurky a dalších surovin typický právě pro Řecko. Také se vám vždycky, když si tzaziki připravíte,…