Lilek je velmi oblíbenou zeleninou zejména v řecké kuchyni. Při jeho přípravě však musíme dávat pozor, aby nezhořkl. Nejprve je nutné lilek posolit a odstranit z něj přebytečnou vodu. Taková příprava je nezbytná u roládek plněných balkánským sýrem, které můžeme servírovat jako předkrm. Lilek můžeme použít rovněž místo těstovin jako cannelloni a zapéct ho s mletým masem a sýrem. A na konec řecká klasika – aromatická a chutná musaka z mletého masa s jemným bešamelem. Nechte si chutnat!
Nádivka, knedlíky, polévka, čaj… to všechno z plevele, který roste v každém příkopu a pálí jako čert.
Během pracovního týdne nezbývá většině z nás čas na přípravu netradičních a rafinovaných pokrmů. Poradíme Vám, jak upravit oblíbené špagety. Po…
Irsko se proslavilo výrobou dvou alkoholických nápojů – skvělého piva Guinness a tradiční dlouholeté whiskey. K výrobě obou nápojů se využívá ječmen,…