Lilek je velmi oblíbenou zeleninou zejména v řecké kuchyni. Při jeho přípravě však musíme dávat pozor, aby nezhořkl. Nejprve je nutné lilek posolit a odstranit z něj přebytečnou vodu. Taková příprava je nezbytná u roládek plněných balkánským sýrem, které můžeme servírovat jako předkrm. Lilek můžeme použít rovněž místo těstovin jako cannelloni a zapéct ho s mletým masem a sýrem. A na konec řecká klasika – aromatická a chutná musaka z mletého masa s jemným bešamelem. Nechte si chutnat!
V obchodě, nebo na samosběru? Ať už k hromadě jahod přijdete jakkoliv, budou se vám určitě hodit tipy, jak s nimi naložit. Na blogu Kuchyně Lidlu teď…
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…