Konfitování – způsob na dokonale měkké maso

Konfitování – způsob na dokonale měkké maso

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Tajemství konfitování 

Konfitování není nic jiného než pečení masa (nebo zeleniny) v hluboké vrstvě tuku. Je zajímavé, že maso tento tuk neabsorbuje a přitom je šťavnaté a měkké. Žádný jiný způsob úpravy masa nám toto nezaručí. Tuk na konfitování je možné různě dochutit a po upečení ještě využít k přípravě jiných pokrmů. Ke konfitování jsme pro Vás vybrali tři recepty. Jako první je jemné králičí maso s olivovou salsou a pečenou zeleninou. Máte chuť na husu? Vyzkoušejte ideálně upečené husí stehno se špekovými knedlíky. A samozřejmě kachna, která díky konfitování získá ještě mnohem lepší chuť. Ačkoliv jsou tyto recepty časově náročné, nebudete litovat! 

Konfitovaný králík s olivovou salsou

Konfitovaný králík s olivovou salsou

Konfitovaná husa se špekovými knedlíky

Konfitovaná husa se špekovými knedlíky

Konfitovaná kachna

Konfitovaná kachna

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.