Konfitování není nic jiného než pečení masa (nebo zeleniny) v hluboké vrstvě tuku. Je zajímavé, že maso tento tuk neabsorbuje a přitom je šťavnaté a měkké. Žádný jiný způsob úpravy masa nám toto nezaručí. Tuk na konfitování je možné různě dochutit a po upečení ještě využít k přípravě jiných pokrmů. Ke konfitování jsme pro Vás vybrali tři recepty. Jako první je jemné králičí maso s olivovou salsou a pečenou zeleninou. Máte chuť na husu? Vyzkoušejte ideálně upečené husí stehno se špekovými knedlíky. A samozřejmě kachna, která díky konfitování získá ještě mnohem lepší chuť. Ačkoliv jsou tyto recepty časově náročné, nebudete litovat!
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.
Najdete ho na jídelním lístku snad každé restaurace, připravuje se při různých příležitostech, rádi ho sbalíme jako svačinu na cesty, děti ho milují.…
Zimní období patří zabíjačkám. Měli jste možnost zažít pravou zabíjačku? V následujících řádcích se na jednu „vydáme“, možná se dozvíte i něco, o čem…