Paprika je výjimečná zelenina. Za syrova její chuť není příliš výrazná, ale na intenzitě získá teprve po tepelném zpracování. Použijte ji do omáček, ke grilování, jako pečenou přílohu nebo do některého z našich receptů. Určitě vyzkoušejte papriky plněné mletým masem v rajčatové omáčce, které jsou velmi oblíbené v Řecku. Zkuste je také použít jako křupavý doplněk na pizze se šunkou a salámem a vykouzlete si doma italskou atmosféru. Poslední inspirací je rychlý recept – krůtí prsa v paprikové omáčce s restovanou šunkou a zeleninou. Dobrou chuť.
Přemýšlíte, jak si udělat hezký svátek matek? Anebo jak z obyčejného dne udělat sváteční? Dopřejte si pomalou snídani, neboli brunch, který bude…
Začíná být krásně, příroda se pomalu probouzí a to je každoroční znamení, že bychom měli provětrat kuchyň. Ne snad proto, že se to „musí“, ale proto,…
Nádivka, knedlíky, polévka, čaj… to všechno z plevele, který roste v každém příkopu a pálí jako čert.