Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Pizza se šunkou a salámem

Svačinka do práce, rychlý oběd nebo chuťovka na párty - pizza se hodí ke každé příležitosti. Připravte si pizzu podle Marcela Ihnačáka. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 balení dušené šunky Dulano
  • 1 Labužnických salámů v kabátku Dulano
  • 42 g droždí
  • 1 lžička krystalového cukru Castello
  • 300 ml vlažné vody
  • 500 g hladké mouky Castello
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 1 konzerva loupaných rajčat Nostia
  • 1 stroužek česneku
  • čerstvé oregano
  • 250 g neuzeného Královského sýra Bluedino
  • 0.5 červené a 1/2 žluté papriky
  • 1 balení zelených oliv bez pecky Baresa
  • dřevěná deska
  • váleček

POSTUP

Obloha

V misce důkladně smícháme rajčata, nastrouhaný stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje a hrst nasekaného oregana. Osolíme, opepříme a necháme odstát. Sýr nastrouháme nahrubo. Z paprik vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenká kolečka.

Těsto

Droždí rozdrobíme do malé misky, přidáme lžičku cukru, zalijeme vlažnou vodou a promícháme. Necháme v teple asi 5 minut, dokud se neobjeví bublinky.

Hladkou mouku nasypeme do velké mísy, přidáme 2 lžíce olivového oleje a osolíme. Přilijeme kvásek a ručně nebo mixérem uhněteme vláčné těsto. Dle potřeby přidáme trochu mouky nebo vody (dobře uhnětené těsto se odlepuje od stěn mísy). Z těsta vytvarujeme bochánek, mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na 2 části. Z každého kusu vytvoříme bochánek, který necháme ještě 5 minut kynout pod utěrkou.

Těsto vyválíme a vytvarujeme kruh. Dáváme pozor, aby se neroztrhlo. Položíme na plech vymazaný trochou olivového oleje, potřeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Na sýr poklademe plátky šunky, plátky salámů, kolečka barevné papriky a olivy. Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 10 minut.

Servírování

Před podáváním posypeme upečenou pizzu čerstvým oreganem a pokapeme olivovým olejem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU