Kuchyně
Italská
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Svačinka do práce, rychlý oběd nebo chuťovka na párty - pizza se hodí ke každé příležitosti. Připravte si pizzu podle Marcela Ihnačáka.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 171 kJ / 1 953 kcal
Bílkoviny
81,90 g
Tuky
85,20 g
Vláknina
14,80 g
Sůl
13,00 g
Sacharidy
208,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V misce důkladně smícháme rajčata, nastrouhaný stroužek česneku, 2 lžíce olivového oleje a hrst nasekaného oregana. Osolíme, opepříme a necháme odstát. Sýr nastrouháme nahrubo. Z paprik vykrojíme jádřince a nakrájíme na tenká kolečka.
02.Droždí rozdrobíme do malé misky, přidáme lžičku cukru, zalijeme vlažnou vodou a promícháme. Necháme v teple asi 5 minut, dokud se neobjeví bublinky.
03.Hladkou mouku nasypeme do velké mísy, přidáme 2 lžíce olivového oleje a osolíme. Přilijeme kvásek a ručně nebo mixérem uhněteme vláčné těsto. Dle potřeby přidáme trochu mouky nebo vody (dobře uhnětené těsto se odlepuje od stěn mísy). Z těsta vytvarujeme bochánek, mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut kynout na teplém místě.
04.Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na 2 části. Z každého kusu vytvoříme bochánek, který necháme ještě 5 minut kynout pod utěrkou.
05.Těsto vyválíme a vytvarujeme kruh. Dáváme pozor, aby se neroztrhlo. Položíme na plech vymazaný trochou olivového oleje, potřeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Na sýr poklademe plátky šunky, plátky salámů, kolečka barevné papriky a olivy. Pečeme v předehřáté troubě na 230 °C asi 10 minut.
06.Před podáváním posypeme upečenou pizzu čerstvým oreganem a pokapeme olivovým olejem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT