Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Cibuli, polovinu množství čerstvé papriky a dva žampiony nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na rozpáleném rostlinném oleji. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, promícháme, přidáme mletou papriku, krátce restujeme a podlijeme brandy (můžeme i flambovat). Necháme provařit, aby se alkohol zredukoval a podlijeme vývarem. Osolíme, opepříme a vaříme 15-20 minut do změknutí všech surovin. Na konec omáčku rozmixujeme, abychom získali jemnou konzistenci.
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na větší pánvi na rozpáleném oleji. Podlijeme připravenou omáčkou jenom tak, aby se maso spojilo, a necháme krátce provařit. Nakonec zjemníme ušlehanou šlehačkou a ochutíme čerstvě nasekanou petrželkou.
Zbylou čerstvou papriku a žampiony nakrájíme na větší kusy. Okurky překrojíme podélně na polovinu. Vše orestujeme na menší pánvi na rozpáleném oleji, jemně opepříme a osolíme. Přidáme na nudličky nakrájenou šunku a trochu nasekané petrželky a krátce prohřejeme.
Na hluboký talíř dáme krůtí prsa s paprikovou omáčkou, ozdobíme orestovanými žampiony se šunkou, okurkami a červenou paprikou. Jako příloha je vhodná rýže. Jídlo můžeme podávat i v menších mističkách jako jednohubky na párty.