Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Začátečník
Mořský vlk v Česku nepatří mezi nejznámější ryby, ale když se s ním naučíte pracovat, zvládnete z něj připravit hromadu skvělých receptů. Jedním z nich je i grilovaný mořský vlk v alobalu podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Jelikož se ryba připravuje vcelku, můžete ji před grilováním naplnit bylinkami – například petrželí, bazalkou a tymiánem. Základem skvělé chuti je ale primárně česnekové máslo, které vás Roman Paulus naučí namíchat. Během samotného grilování si ještě stihnete nachystat jednoduchý salát s francouzským dresinkem a můžete podávat!
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 124 kJ / 747 kcal
Bílkoviny
69,60 g
Tuky
46,30 g
Vláknina
3,40 g
Sůl
2,80 g
Sacharidy
12,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mořské vlky důkladně očistíme a zbavíme žaber. Osolíme a opepříme z obou stran i zevnitř. Do útrob vložíme hrst bylinek.
Když žábry nevyndáme, voda z nich během pečení teče do ryb, kde negativně ovlivňuje chuť.
02.Z alobalu připravíme jednoduchou grilovací misku, kterou potřeme olivovým olejem a vložíme do ní připravené ryby. Zakápneme olivovým olejem a grilujeme nepřímo v chladnější zóně asi 20 minut podle velikosti.
03.Máslo necháme změknout, přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou petržel, citronovou šťávu, sůl, pepř a dobře promícháme. Asi v půlce grilování nandáme česnekové máslo na ryby a to co steče do alobalové vaničky průběžně přeléváme přes mořské vlky.
04.V míse promícháme půlky cherry rajčat, proužky červené cibule, kostičky okurky, zbylé nasekané bylinky, na kousky nakrájenou papriku bez semínek, najemno nakrájený římský salát a dresink dle chuti. My zvolili francouzský dresink.
Podrobné video jak připravit francouzský dresink najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
05.Mořské vlky podáváme s domácím rozpečeným chlebem foccacia a salátem dochuceným dresinkem.
Podrobné video jak připravit klasickou domácí focacciu najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Pro bezlepkovou variantu zvolte recept zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT