Vcelku grilovaný mořský vlk s česnekovým máslem

play Přehrát video recept
Vcelku grilovaný mořský vlk s česnekovým máslem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Mořský vlk v Česku nepatří mezi nejznámější ryby, ale když se s ním naučíte pracovat, zvládnete z něj připravit hromadu skvělých receptů. Jedním z nich je i grilovaný mořský vlk v alobalu podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Jelikož se ryba připravuje vcelku, můžete ji před grilováním naplnit bylinkami – například petrželí, bazalkou a tymiánem. Základem skvělé chuti je ale primárně česnekové máslo, které vás Roman Paulus naučí namíchat. Během samotného grilování si ještě stihnete nachystat jednoduchý salát s francouzským dresinkem a můžete podávat!

Tagy

Bez lepku

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 4 × mořský vlk
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × hrst čerstvé bylinky (petržel, bazalka, tymián)
  • 1 × lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
  • 100 g máslo Pilos
  • 4 × stroužek česnek
  • 4 × lžíce sekaná listová petržel
  • 1 × lžíce citronová šťáva
  • 100 g cherry rajčata mix barev
  • 100 g červená cibule
  • 100 g okurka
  • 100 g žlutá paprika
  • 1 × římský salát
  • francouzský dresink
  • focaccia (přípaně bezlepková)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 124 kJ / 747 kcal

Bílkoviny

69,60 g

Tuky

46,30 g

Vláknina

3,40 g

Sůl

2,80 g

Sacharidy

12,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mořské vlky důkladně očistíme a zbavíme žaber. Osolíme a opepříme z obou stran i zevnitř. Do útrob vložíme hrst bylinek.

Když žábry nevyndáme, voda z nich během pečení teče do ryb, kde negativně ovlivňuje chuť.

02.Z alobalu připravíme jednoduchou grilovací misku, kterou potřeme olivovým olejem a vložíme do ní připravené ryby. Zakápneme olivovým olejem a grilujeme nepřímo v chladnější zóně asi 20 minut podle velikosti.

03.Máslo necháme změknout, přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou petržel, citronovou šťávu, sůl, pepř a dobře promícháme. Asi v půlce grilování nandáme česnekové máslo na ryby a to co steče do alobalové vaničky průběžně přeléváme přes mořské vlky.

04.V míse promícháme půlky cherry rajčat, proužky červené cibule, kostičky okurky, zbylé nasekané bylinky, na kousky nakrájenou papriku bez semínek, najemno nakrájený římský salát a dresink dle chuti. My zvolili francouzský dresink.

Podrobné video jak připravit francouzský dresink najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

05.Mořské vlky podáváme s domácím rozpečeným chlebem foccacia a salátem dochuceným dresinkem.

Podrobné video jak připravit klasickou domácí focacciu najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde. Pro bezlepkovou variantu zvolte recept zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo